dinsdag 28 februari 2012

photoshoppen

De laatste weken ben ik weer helemaal in de ban van het photoshoppen. Je hebt het vast wel gezien aan mijn banner, die ik regelmatig vervang door iets nieuws wat met dat seizoen te maken heeft.

Ik heb vanaf het begin dat ik scrap mijzelf dingen aangeleerd in Adobe Elements, in het begin alleen om gescande layouts te stitchen, maar later ook om foto's in zwart wit om te zetten en soms een filter erover te gooien.


Deze foto is van Joost op Schiermonnikoog in mei 2005, met filter Artistiek eroverheen.

Nadat ik begon met mijn eerste weblog wilde ik meer kunnen doen om een banner te maken, maar het is niet echt een heel eenvoudig programma. Zelfs met het boek 'Photoshoppen voor dummies' erbij, (die titel sprak mij het meest aan in de boekwinkel haha) kwam ik ergens niet verder.

Tot ik, al surfend via een weblog kwam bij iemand die prachtige stillevens op de foto had staan. Zij had keurig de bron erbij vermeld van de filters en textures die ze gebruikt had en ik hopte meteen over naar die site. Ik kwam terecht bij Kim Klassen, en zag heel veel moois. Ook kondigde zij een e-course aan in januari en ik heb mij meteen ingeschreven. Wat heb ik veel geleerd door die wekelijkse sessies. Het kostte even tijd, maar dat was het zeker waard. Doordat je zelf dingen uitzoekt mis je natuurlijk bepaalde mogelijkheden die zo veel uit kunnen maken!
Zo had ik ooit een banner waar, doordat ik maar de helft van de foto wilde gebruiken, een streep door liep.
Ook bij de onderste foto zie je dat een beetje...Wees gerust, dat zul je hier niet meer zo snel tegenkomen...;-)




Het allerleukste vond ik nog dat ik laatst op Pinterest een bewerkte foto zag met een enorme lap tekst hoe ze dat gedaan hadden en ik snapte het helemaal, sterker nog, ik heb het zelf ook toegepast! Een beetje verslavend, dat wel...

Maar met zo'n gaaf resultaat, dat smaakt toch naar meer... En dan heb ik meteen weer wat te scrappen!

Lately I've been busy photoshopping using Adobe. Kim Klassen is providing a really great e-course, showing all the steps you need to accomplish beautifull results. I will be using them for my weblog banner, which I like to replace every season. In the photo's above you see my attempts before I followed the ecourse and the recent banner, looks more professional, doesn't it?

zondag 26 februari 2012

een nieuw jasje...


Dezelfde waxinelichtjes, maar dan in een ander kleurtje. En wat een ander gezicht! Zo vrolijk en ja, ik kan het niet laten, lente-achtig... Misschien helpt het als we allemaal voorjaars-gedachten de wereld insturen, en komt-ie sneller.


Hier vind je de haakbeschrijving van de jasjes, en ook waar je de glazen kandelaartjes kunt kopen.Ondertussen ga ik verder met een nog meer lente creeëren in deze laatste winterweken.

The same jackets as shown here but with different colours, like a little bit of springtime . Maybe if we all send our wishes out for a warm spring, it will come sooner? In the meanwhile, I will be making more spring items...

zondag 19 februari 2012

meet and greet...

Leuk, dat je met een groepje scrappers verdeeld over het hele land toch zo'n goed contact kan opbouwen door internet. Via een yahoo-groepje heb ik gedurende het jaar 2011 een jaarboek gemaakt, met inspiratie en steun van andere dames. In de zomer hebben we elkaars jaaralbums al bekeken, en vandaag hebben we weer elkaar ontmoet bij Doe@ding in Spijkenisse, om de eindresultaten van allemaal te zien.

We zijn overgegaan naar een nieuwe uitdaging: Eén layout per week, en ik heb in januari al een layout gemaakt over de inspiratie die ik krijg van deze meiden.

Vandaag was het weer heel gezellig om met elkaar te kletsen en deze enorme grote challenge af te ronden. De nieuwe opdracht voor 2012 is een stuk minder zwaar vind ik, ik zit al op 11 layouts en we zijn pas in week 7. Dus dat komt helemaal goed!

zaterdag 18 februari 2012

borduurtje

Alweer een paar dagen in de greep van een virus geweest...bah, nu ben ik er wel klaar mee en genoeg ziek geweest voor een heel jaar, vind ik. Daarom heb ik niet zoveel creatiefs gedaan, behalve wat breien aan een sjaal voor mijn dochter. Bijna af, dus binnenkort wel te zien hier.

Maar wat ik wel nog wil laten zien is een geborduurde tekst. Op Pinterest vond ik een hele ingewikkelde manier van eigen handschrift op papier kopieëren, en ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn makkelijkere manier te laten zien.

Ik neem een niet al te overheersend achtergrondpapier en schrijf dun met potlood mijn tekst of tekening netjes recht met lineaal waar het borduurtje moet komen.



Dan leg ik het stuk papier op een foam-mat en meet met de lineaal gelijke afstanden af tussen de gaatjes die ik met een prikpen in het papier prik. In de lussen en bogen neem ik de afstanden iets kleiner anders krijg je rare puntige hoeken. Je wilt juist de vloeiende lijnen behouden, toch?

Dan veeg ik de potloodlijnen alvast uit met een goede gum die het papier niet openhaalt. Maak je geen zorgen, het volgen van de tekst is ook zonder de potloodlijn goed te doen.


Nu het leukste, aan de slag met naald en draad, ik neem meestal drie of soms vier draadjes DMC. Ook kies ik voor een naald met groot gat voor het draad, ik stoor mij niet aan de gaatjes in het papier die daardoor iets groter worden. Dat kun je zelf bepalen, een kleine naald geeft veel gepriegel om de draad erin te krijgen.. Ik zie hier op de foto wel een kleine naald liggen aan het zwarte garen, die is voor een ander doel, en die goede tip wil ik je meteen ook wel vertellen:

Soms heb je wel eens een kraal of iets waar je de draad niet door kan krijgen. Dan neem je een kleine naald en een klein stukje garen eraan waar je een knoop in legt (zoals op de foto). Leg door deze lus je dikkere draad en dan trek je met de dunne naald met lus zo in één keer je dikke draad door je kraal....Handig he? Maar dat was even tussendoor, verder met ons borduurwerk...


Aan de achterkant knoop ik de losse uiteinden aan elkaar vast en plak ze voor de zekerheid ook nog vast.

Hier nog een andere kleur en een ander formaat. Leuk toch, zo'n persoonlijke noot op je werk.

I've been ill once again this week, so nothing creative happened here... But I did want to show you this little piece of embroidery I made with my own handwriting. Following the photos will explain the way it works. Nothing spectacular, but easy and with a nice result.
Now, I am knitting a sharf for my little girl, almost done so next post I'll show it.

vrijdag 10 februari 2012

de cadeautjes....

Beloofd is beloofd, ik zou nog even laten zien wat Esther voor haar verjaardag heeft gekregen.


Met het oog op eventuele creatieve genen die zeker goed aangewakkerd moeten worden, leek het mij een verantwoorde uitgave om haar een eigen fototoestel te geven (ik weet zeker dat jullie driftig ja zitten te knikken bij dit wijze besluit ;-) ), en dit is 'm geworden:



Is het niet een snoeperig toestel? Ik had nog niet eerder zo'n kleurig en sierlijk toestelletje gezien, en er was niet meer nodig dan één aanblik om voor deze camera te vallen. Je kunt je haar blijdschap wel voorstellen, denk ik! En ik ben ook blij dat mijn toestel niet meer ontvoerd wordt voor fotosessies met vriendinnetjes, wat daarna 80 portretfoto's op de computer tot gevolg heeft!


 Hier zitten ze nog keurig de zelfversierde cakejes te eten en cadeautjes uit te pakken...

I promised to show the present we gave my youngest daughter Esther for her birthday. All of the creative sparks we would like to see in her have to be cherished (I 'm sure you are absolutely on my side about this wise decision ;-) ), so we decided to give her a little camera. Isn't it sweet, I've never seen such a colourfull one, I fell for it immediately. And I am very happy she doesn't have to take mine for making a big stash of photo's with her girlfriends...

En hier is de slappe lach zo erg toegeslagen dat ze niet eens meer de trap op kunnen van het lachen, dat duurde tot aan het moment dat ze allemaal weer naar huis moesten! Heerlijke leeftijd, 13 jaar...

LUCY was here!

She commented on my post from 22 january, how sweet is that! I'm so delighted, making a little happy-dance...
I know, you don't understand the fuzz if you'r not a crochet-fan. And OFCOURSE I love you all too!!!!

donderdag 9 februari 2012

lang zal ze leven...

13 jaar wordt ze vandaag! En het is precies hetzelfde weer als dertien jaar geleden. Koud, een klein laagje sneeuw, heerlijk weer om binnen te blijven en met een klein babytje te keutelen. Maar dat is ze niet meer, allang niet meer natuurlijk, alhoewel de jongste wel al heel lang zo behandeld wordt door mams!
 (foto van vorig jaar, vanmorgen was het nog te vroeg voor foto's!)

Today she turns 13! The wheather is exactly the same as thirteen years ago. Cold, a little bit of snow, perfect wheather to stay inside and cuddle with a newborn. But she isn't so little anymore, although her mother (that's me) did treat her this way much too long....



Vorig jaar hebben we voor haar verjaardag haar kamertje helemaal omgetoverd in een paars paleisje, en dit jaar krijgt ze....ach dat laat ik morgen wel zien in een vervolgpost. Vanmiddag komt ze met een stel vriendinnetjes uit school hier theedrinken, en vanavond na een grote stapel pannenkoeken is het tijd voor de cadeautjes.

Last year we painted her room purple, and this year her present will be...well, I'll tell you all about that part tomorrow. This afternoon she will bring her girlfriends home for a teaparty, and she will receive her gifts from us later this evening, after eating a big amount of pancakes (her wish for diner).

Eerst de voorbereidingen! Ik heb de afgelopen week een vrolijke vlaggetjesslinger gehaakt, en nu begrijpen jullie waarom dat in deze kleurstelling moest... Heerlijk werk, en eigenlijk heel snel gedaan al die driehoekjes.


I'v been crocheting this week to make a festive bunting for her birthday, now you understand why I choose these colours! It's such a delight to crochet these lovely triangles, and really fast. I just can't translate the pattern in english, because the stitches do have different names in the american way and in the britan way. But, if you can find a pattern of a triangle you can easily addapt it by making a picot stitch on two sides and join the triangles with dc, inbetween each triangle chain 3. Does that make sense? Well, if you look at the pictures, I'm sure you'll get the idea...

Het patroon van de driehoekjes:
Sluit 7 lossen tot een ring met een hv
Toer 1 : 3 lossen(ls) = het eerste stokje, 3 stokjes, naald uit lus halen en in bovenste van 3 ls steken, dan weer in de lus en lus door st trekken om moes te sluiten, 4 ls, [4 stokjes, naald uit lus halen en door eerste stokje steken, dan weer in de lus en lus door st trekken om moes te sluiten] 4 maal herhalen, sluit met hv om te sluiten
Toer 2 : kleur 2 aanhechten in booglossen, 3 ls is 1 st, 8 st,[ 2 l,volgende booglossen overslaan, 9 st] nog 2x herhalen sluit met hv
Toer 3 : 3 ls = eerste stokje, 1 stokje in de basis van deze 3 ls, * st in elk vlgnd3  st, [ 1 st, 1 dst, 2 ls, dst, st ] in de volgnd st, st in elk van de 3 vlgnd st, 2 st in volgende st, 2 l, 2 st in volgende st,  tweemaal herhalen vanaf *, sluiten met hv.
Toer 4 : kleur 1 aanhechten en rondom vasten haken
Randje : picot haken (op de foto hieronder nog niet te zien), vaste en 3 losse in elke vaste van vorige toer haken, aan twee zijden van de driehoek


De driehoekjes aan elkaar vasthaken met vasten en drie lossen tussen de driehoekjes. Aan twee uiteinden lange ketting met lossen haken om op te kunnen haken.
                                         En dit is dan het prachtige eindresultaat, ik denk dat ik hem gewoon laat hangen tot volgend jaar!

I think it will be hanging there untill her next birthday...!

zondag 5 februari 2012

zin in een beetje lente?

Tja, het is echt mooi buiten. Het is heerlijk dat de kinderen lekker kunnen schaatsen. Het zonnetje schijnt en de koude wind is weg...Prachtig helder vriesweer!

Je hoort de 'maar' zeker? Dat klopt, ik ben gek op de lente, en verlang nu al stilletjes naar het prille groen. De eerste warme zonnestralen en dan lekker met een kopje thee in een hoekje van de tuin.

Daarom maak ik het binnen een klein beetje kleuriger. Dit borduurwerkje is mijn eerste poging met fijn borduurwerk. Het is nog lang niet naar mijn zin, maar oefening baart kunst, dus er komen er vast nog wel meer die er netter uit zullen zien.



Oja, die chocolademelk met slagroom vind ik nu wél weer lekker....ook in de lente!

donderdag 2 februari 2012

sfeervolle waxinelichtjes

Hoe vind je deze? Kleine glazen kandelaartjes ingepakt in een gehaakt jasje, een leuk klein werkje maar zo veel gezelligheid. Ik heb het patroontje voor jullie uitgewerkt, en verzeker je dat je ze binnen een half uurtje (per stuk) af hebt!



Laten we gewoon snel beginnen!
Dit heb je nodig: 3 kleine glaasjes van de Blokker a 79 eurocent per stuk, ik zag dezelfde bij de Xenos, prijs onbekend, en drie kleuren katoen, restjes is genoeg. Ikzelf gebruik Catania en haaknaald maat 2,5.


Start met kleur 1, haak 6 losse (ls) en sluit de ring met een halve vaste (hv)
Toer 1: 3 ls (is je eerste stokje) 1 ls, [stokje, 2 ls] 9x herhalen en sluiten met hv
Toer 2: 3 ls (is je eerste stokje), stokje in eerste ls van dezelfde 3 ls,  2ls, [2 stokjes in st van vorige toer, 2 ls] 8x herhalen en sluiten met hv


(bij het aanhechten van een nieuwe kleur meteen de losse draad wegwerken door hem mee te laten lopen met je haakwerk scheelt straks werk met eindjes afhechten!)
Toer 3: Kleur 2 aanhechten in eerste stokje, 3l (is je eerste stokje), stokje in de eerste van deze 3 ls, [2 stokjes in st van vorige toer, 2 ls] 8x herhalen en sluiten met hv
Toer 4: 3 ls (is stokje) 2 stokjes 2 ls, [3 st, 2 ls] 8 x herhalen en sluiten met hv (nu gaat je haakwerk een beetje bol staan, dit is het moment om te kijken of het aansluit bij je kandelaar)


 Toer 5: Gelijk aan toer 4
Toer 6: Kleur 3 aanhechten, verder gelijk aan toer 4
Toer 7: 3 ls (is stokje) volgende twee stokjes samenhaken, 2 ls, [vlgnde drie stokjes samenhaken, 1 ls] 8x herhalen (voor het sluiten van deze toer het waxinelichtje in het haakwerk schuiven, anders past het niet meer)
Randje: Kleur 2 aanhechten, in de boog van de twee lossen van de vorige toer [ 1 vaste, 3 stokjes, 1 vaste, 1 halve vaste in de samengehaakte steken van vorige toer] 9x herhalen en afhechten.
Het haken van het randje met het glaasje al in het haakwerk gaat het handigste als het voor je op een tafelblad staat zodat je je handen vrij hebt.



 De gehaakte schulprand na het haken voorzichtig maar stevig omvouwen zodat de steken platliggen. Nu liggen de 'blaadjes' naar buiten waardoor het haakwerk niet in de vlam komt. Natuurlijk is het wel handig om in de buurt te blijven als deze kandelaars branden, helemaal kindvriendelijk/brandveilig is het niet, maar kijk eens hoe sfeervol als het kaarslicht door het haakwerk piept en een mooi patroontje maakt op tafel...Daar blijf je toch naar kijken!

En nu aan de slag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...