zondag 27 mei 2012

als je mij even kwijt bent...


...dan zit ik lekker hier!
Het weer is misschien wel nog mooier dan vorig jaar, dus het kan al niet meer stuk... Tot na Pinksteren!

donderdag 17 mei 2012

waar blijft de lente?

 Het blijft maar fris, met veel regenbuien en weinig zonnige momenten om buiten in de tuin te zijn en te genieten van het ontluikende groen. In het voorjaar komt wel altijd de drang om gezond te eten en nog wat af te vallen voordat het moment daar is dat de zomerrokjes uit de kast kunnen!



Al een paar weken ben ik weer bezig met zo min mogelijk koolhydraten eten, dus ziet mijn menu er heel groen en gezond uit, en eerlijk gezegd is het geen straf! Ik mis de boterhammen niet, maar heb wel een paar crackers die mee kunnen naar het werk, want een salade meenemen is niet echt handig.


Een paar kilootjes ben ik wel kwijt, maar echt schokkend is het resultaat niet. Ach, er zijn belangrijkere dingen in het leven...en gezondheid is er eentje van. Dan doe ik het daar maar voor!

maandag 7 mei 2012

granny kussenhoesje

Voor mijn dochters nieuwe studentenkamer ben ik aan de haak geslagen. Ze heeft als basis beige en donkerbruin voor de muren en als accent lichtblauw, de meubels zijn van donkerbruin hout en ook een donkerbruine loveseat. Het klinkt voor mij, kleurenliefhebber, een beetje saai, maar ik kan je vertellen dat het een hele mooie en stijlvolle combinatie is!


Het kussenhoesje dat ik gehaakt heb is dan ook van die kleuren gemaakt, en opgebouwd uit traditionele grannys. Negen stuks, die ik aanelkaar gehaakt heb tijdens het maken, want ik hou echt niet van draadjes wegwerken en alles in elkaar naaien, daar ben ik te ongeduldig voor!

Ik zal het patroon van de grannys geven en vertellen hoe ik ze aan elkaar haak.

Toer 1 : kleur 1 , 6 lossen haken en toer sluiten met hv
Toer 2 : 3 lossen (= je eerste stokje), 2 stokjes in de cirkel, 3 lossen, * 3 stokjes, 3 lossen,  2x herhalen vanaf *
Toer 3: kleur 2 , aanhechten in lossenboog, 3 lossen (= je eerste stokje) 2 stokjes, 3 lossen , 3 stokjes, 1 losse 3 stokjes in volgende boog, *1 lossen 3 stokjes 3 losse 3 stokjes in volgende boog, l losse 3 stokjes in volgende boog, herhalen vanaf * sluiten bij 3e losse van eerste stokje.
Toer 4: kleur 3, aanhechten in lossenboog, 3 lossen (= je eerste stokje) 2 stokjes, 3 lossen , 3 stokjes,* 1 losse 3 stokjes in volgende boog, 1 losse 3 stokjes in volgende boog, 1 lossen 3 stokjes 3 losse 3 stokjes in volgende boog, l losse 3 stokjes in volgende boog, herhalen vanaf * sluiten bij 3e losse van eerste stokje.
 Toer 5 kleur 4 aanhechten,  3 lossen (= je eerste stokje) 2 stokjes, 3 lossen , 3 stokjes,* 1 losse 3 stokjes in volgende boog, 1 lossen 3 stokjes in volgende boog, 1 losse 3 stokjes in volgende boog, 1 lossen 3 stokjes 3 losse 3 stokjes in volgende boog, l losse 3 stokjes in volgende boog, herhalen vanaf * sluiten bij 3e losse van eerste stokje.
Verdere toeren bouw je steeds zo op door een extra blokje van 3 stokjes te maken, tot de gewenste grootte. Ik heb 5 toeren gemaakt. Bij de achterkant van het kussen ben ik steeds verder gegaan met dit patroon tot het vierkant net zo groot was als het kussentje zelf.


Voor het aanelkaar haken van de grannys doe ik tijdens de laatste toer van het aan te haken blokje de draad die ik moet overhalen door de booglus van het andere lapje, op de foto is dat goed te zien. Probeer je draad aan de goede kant van je naald te houden, en trek hem door de booglus van de laatste toer van het andere lapje. Zo haak je voorzichtig naar de laatste steek van die zijde en kunt als je wilt ook een derde lapje meehaken door de drie hoeklossen te gebruiken. Doe de eerste losse door je tegenoverliggend lapje, de tweede losse gewoon normaal haken en de derde losse in de hoekbooglus van het derde lapje. Nu weer verder met de laatste toer van je eerste lapje, en de draad doorsteken in je derde granny die erbij komt.


De voor en achterkant heb ik vast gehaakt door de naald door de twee delen te steken en ze met vasten aan elkaar te haken. Dit geeft een dikke rand, maar dat vond ik juist wel leuk in dit geval. Het kussentje was twee dagen te laat klaar, dus het staat nog hier en gaat pas volgende week verhuizen, mwah...kan ik er zelf nog even van genieten!



zondag 6 mei 2012

nog wat koninginnedagherinneringen....

Het is alweer een klein weekje geleden, maar ik heb nog een paar leuke impressies van onze Koninginnedag in Delft. Het was een echt cadeautje dat het weer zo mooi was, het geeft toch een extra feestelijk tintje aan de activiteiten, en eerlijk gezegd vind ik ook niets zieliger dan kinderen op een kleedje in de regen en kou!
De middelste foto is van mijn collega Pauline, onze 'queen of the day' die helaas moest werken op deze prachtige dag. Maar dat deed ze met flair zoals je ziet....


 
 Deze afgelopen week was echt een ongelooflijk drukke week. Ik had geen verlof aangevraagd, ondanks de meivakantie en dus gewoon gewerkt. Tussendoor hebben we Iris verhuisd van haar tijdelijke studentenkamer naar een leuk meidenstudentenhuis, wat veel heen en weer rijden en heel wat uurtjes klussen en inpakken kostte.
Geen tijd dus voor creatieve uitspattingen, alhoewel ik 's avonds op de bank wel druk bezig geweest ben met het haken van een kussentje in de kleuren van haar nieuwe kamer. Het was twee dagen 'te laat' af, dus het ligt nog hier en nu kan ik het wel nog even op de foto zetten binnenkort hier showen.

Vorige week heb ik een layout gemaakt met een hele grote foto, 20 bij 30. Op de foto zelf heb ik de journaling gemaakt, en meteen even vastgelegd hoe ik dat aangepakt heb.




Door de lijnen van de tekst op een doorzichtig papier op de juiste positie te tekenen heb ik een mal gemaakt. Daarvan knipte ik steeds een stukje weg zodat ik de tekst op de foto netjes recht kon schrijven.


Op deze manier was ik er zeker van dat ik goed uitkwam met de tekst, en niet op het allerlaatste moment de layout nog zou ruïneren!

woensdag 2 mei 2012

oude typemachine

Via marktplaats heb ik een oude typemachine op de kop getikt. Helemaal leuk, lekker ouderwets en toch hip! In de vorige Flow stond een artikel over oude typemachines en ik werd er opeens door gepakt. Hoe leuk om teksten voor mijn layouts te maken met een oud onregelmatig lettertype...
Zelf heb ik in de zeventiger jaren ook mijn type-diploma gehaald op zo'n ding, ik was tien en eigenlijk te jong voor die cursus maar mocht toch examen doen en heb het nét aan gehaald. Je moest een minimaal aantal aanslagen per minuut halen, en volgens mij had ik ook niet hoger dan dat.


Het is grappig om te merken hoe makkelijk het is geworden met een computertoetsenbord. Je hoeft niet meer zo hard op de toetsen te drukken, kunt heel makkelijk wissen en ergens iets tussen plakken en het gaat gewoon sneller zonder dat de toetsen in elkaar grijpen. Maar wat ik wel mis, is dat leuke rinkelende belletje aan het einde van een regel....Alleen al daarvoor is hij helemaal het einde!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...