zaterdag 30 mei 2015

Eindelijk mijn gehaakte omslagdoek af!

De katoen heb ik vorig jaar al gekocht, de keus van deze zachte babyrose kleur was niet moeilijk. En de inspiratie via de prachtige sjaals die Annemieke al een tijdlang maakt. Het is de bekende southbay shawlette, die iedereen een eigen draai geeft met verschillende kleuren en een ander randje.


 Dit randje heb ik zelf bedacht omdat ik met een aantal steken van de laatste toer wat moeilijk uitkwam. De blauwe toeren zijn met de steek uit dit patroontje gehaakt, en de laatste lichtroze rand is een steek afwisselend lossen en stokjes.

De omslagdoek is niet echt heel groot want ik vind het zelf mooier als hij wel om mijn schouders hangt maar dat ik er niet helemaal in verdwijn, zo groot ben ik namelijk niet!



De punten van de sjaal zijn afgewerkt met een houten kraal en een vastgeknoopte franje van 10 stukjes dubbelgeslagen katoen.


Geen probleem dat het nog steeds zo fris is voor de tijd van het jaar, ik heb mijn sjaal!

donderdag 28 mei 2015

Een lief bloemenslingertje

Eerst was ik van plan om een kastrandje te haken, maar de planken staan al vol met allerlei manden en spullen en dat werd een beetje druk en onrustig. Om toch ergens mijn haakkriebels op los te kunnen laten heb ik een console in de bloemetjes gezet.

Het patroontje voor deze lieve bloemenslinger komt uit het boekje '75 sierranden om te haken', van Ciatlin Sainino en gekocht bij de witte boekhandel. De kleuren zijn precies die van de rest van mijn nieuwe hobbykamertje, lichtblauw, rose en fel fuchsia.

Het wordt steeds gezelliger!


donderdag 21 mei 2015

LIVE, LOVE, LONDON

A bad day in Londen is still better than a good day anywhere



Dat hebben we meteen de eerste dag in Londen mogen ervaren! Vanaf het moment dat we het vliegveld uit liepen begon het te regenen, en dat bleef doorgaan tot laat in de avond. Doorweekt hebben we die eerste dag stoer doorgelopen en bibberend en druppend de superleuke wijken Covent Garden en daarna het chique Marylbone doorgelopen.


Wat is het met Londen? Ook al ben je er nooit geweest, een voorstelling heb je er toch wel van gemaakt, met de wereldbekende plaatjes van de dubbeldekkers, de rode telefooncellen en de Big Ben.

Maar voor dit stedentripje samen met mijn jongste dochter had ik op internet allerlei leuke shoptips uitgeplozen die ons in deze drie dagen wereldstad een unieke kant van Londen gaven.

Naast de winkelcentra waar meer mensen op af komen, zoals het Covent Garden met zijn leuke stalletjes en kleine maar luxe winkeltjes, hebben we ook het nonchalantere, meer rommelig maar heel gezellige Camden Market bezocht. Daarna een wandeling over Portobello Road, bekend uit de film Notting Hill, en natuurlijk toch even toeristje spelen bij the Londen Eye, het enorme reuzenrad bij de Thames. Eigenlijk wilde ik ook nog naar het hippe Shoreditch, maar daar waren we te moe voor na al het lopen....

We logeerden bij een onwijs lief meisje in Londen Zuid, een kamer die ik via airbnb heb gevonden, en mochten gewoon gebruik maken van haar heerlijke appartementje. Heerlijk  rustig en zo net of je thuis komt na een lange dag lopen, heerlijk!



Op de laatste dag, nadat we onszelf vergaapt hadden aan de lingerie bij Victoria's Secret, liepen we tegen het liefste winkeltje van Londen aan (bekend op Pinterest ;-) ) : Peggy Porschen. Een roze winkeltje met cupcakes (die overigens 3,80 per stuk waren), waar ik meteen maar gesolliciteerd heb. Sorry collega's!



En natuurlijk was het niet alleen maar serieus shoppen, girls just got to have fun!



Gelukkig hebben we de laatste dagen wel zonnig en lekker weer gehad, maar geen tijd genoeg om nog veel meer leuks te doen. Zeker weten dat ik nog eens terug ga naar deze levendige stad met een onuitputtelijk aantal winkeltjes. Maar misschien ook nog eens een museum induiken?

dinsdag 12 mei 2015

Hoe berg ik mijn washi tape op?


Deze kleurrijke molen is eigenlijk een coffee-cup houder. Ik heb hem in de uitverkoop gekocht bij de Xenos voor maar 1 euro vijftig, dat geloof je toch niet? Zelfs het plaatje bovenop de molen vind ik geweldig. Het is wel zo dat als je de molen snel ronddraait, de kans bestaat dat de hele rij tape uit de bocht vliegt! Ik heb er nu stokjes in gestoken met een bjipassende kraal bovenaan, maar ik wil er nog een beter systeem voor bedenken. En, even tussen ons, ik moet er nog eentje halen want mijn verzameling washi-tape is zo groot dat het niet op deze molen pastte....

maandag 11 mei 2015

het eerste tipje van de sluier

Afgelopen weken ben ik heel druk bezig geweest om een eigen hobbykamertje in te richten. Eerst heb ik heel lang zitten wikken en wegen welke kleur ik als basis voor mijn kamertje wilde kiezen. Natuurlijk kon mijn lievelingskleur roze niet ontbreken. Maar roze op de muur leek mij niet echt een toepasselijke kleur. Uiteindelijk ben ik uitgegaan van een klein blikken trommeltje dat ik al een poos heb staan, lichtblauw met roze bloemetjes. Toen ik bij de Hornbach behang met bijna dezelfde bloemetjes tegenkwam was het opeens duidelijk.
Lichtroze met lichtblauw en een snufje fuchsia, dat zou het worden!

Ik heb van het wandbureau van mijn zoon dat in de kamer zou blijven staan een soort opbergkast gemaakt, in een latere post zal ik de inrichting van iets dichterbij laten zien. Voor het bureau staat een oude eettafel waar ik twee stoeltjes aan heb gezet om aan te werken. Naast die tafel staan twee ladenblokken (het enige dat ik nieuw aangeschaft heb vanwege de vele laatjes waar perfect restjes papier in kunnen) met de rug naar elkaar toe. Daarop passen bakken voor pennen, potloden, verfkwasten en andere dingen je je gewoon fijn bij de hand wilt hebben bij het werken...
Op de eettafel een loper van wit plastic kant voor de sfeer en ook makkelijk schoon te vegen.


Dit is de eerste indruk van mijn heerlijke kamertje, lekker zoet toch? Elke week zal ik een hoekje uitlichten met wat tips voor opbergen en bewaren. Er moeten nog enkele dingen aan de muur bevestigd en daarna is het helemaal klaar voor gebruik!

woensdag 6 mei 2015

heerlijke rode smoothie

Het maken van een smoothie is elke dag weer een feestje. Iedere ochtend maakt degene die het vroegste op is een groene smoothie van de aanwezige groente in de koelkast, met meestal spinazie, veldsla of snijbiet, andijvie als basis. Daarbij een halve avocado voor de benodigde goede vetten, een banaan voor de lekkere zoete smaak want hé, al dat groen smaakt best groen! Een klein beetje kruidig groen voor een beetje pit zoals een paar kleine blaadjes basilicum, brandnetel of rucola, niet te veel want dit maakt je drank snel bitter.
Verder gaat er in wat er nog aan restjes is, dus bijvoorbeeld wat broccoli of een restje salade van de vorige dag. Soms een appel of een ander stuk fruit, een kiwi of limoen. Om het helemaal gezond te maken gooi ik er een theelepeltje superfoods bij. Spirulina, tarwegras, maca of ashwaganda. Dat wissel ik per dag, want het is duur spul en zo krijg je het beste van het beste binnen.

Deze smoothies worden echter altijd GROEN, ook al doe je er rode kool door of witte venkel, het eindresultaat is altijd hetzelfde. Een echte sport maak ik er dan ook van om zo af en toe in de middag een rode smoothie te maken! Dan zoek ik mijn fruitschaal, diepvries en koelkast af naar rode en oranje etenswaar dat ook maar enigszins te persen of blenden is. En dat lukte deze keer weer heel goed, hij was ook zo lekker dat ik hem ga delen:

Een half pakje diepvrieskersen
vers uitgeperste sinaasappel
scheutje biologisch appel/kersensap van de landgoedwinkel
paar stukjes aloe vera met ananas gezoet (gesorteerde groentenwinkel) (bij gebrek hieraan een halve banaan toevoegen)
100 gram aardbeien
sap van halve limoen
1  el hennepzaad
handvol rode of witte kool
snufje vanillepoeder (geen suiker)



Het zijn misschien ingrediënten die je niet zomaar in huis hebt, maar een gewone aardbei/banaan smoothie kan je zelf wel bedenken. Waarom de kool erdoor zit? Zo krijg je ongemerkt hele waardevolle voedingsstoffen binnen en de smaak ervan komt niet boven het zoete fruit uit.  Kool heeft belangrijke stoffen tegen ziektes, als je daar meer over wilt weten zou je dit artikel kunnen lezen.  Ik had gewoon even zin om eens iets anders dan anders uit te proberen....Heerlijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...