donderdag 29 oktober 2015

Van herfstbruin naar oudroze...

O, die herfstkleuren! Het lijkt wel een feestje voor je ogen, zeker als je zo van kleuren houdt en visueel ingesteld ben als ik. Ik ga er regelmatig op uit met de fiets en lopend maar altijd met een camera in de hand om alles vast te leggen. En eigenlijk lukt dat niet helemaal, want het is het geheel dat zo indrukwekkend is, de combinatie van al die verschillend gekleurde blaadjes aan de bomen.

En juist nu is mijn flowerloom omslagdoek, waar ik al de hele zomer gestaag aan doorwerk, helemaal af... In deze post van juli liet ik al zien hoe ik bezig ben met de bloemetjes op het loom apparaatje
.

De bloemen werden lekker dik en de wol is behoorlijk warm, dus ik had geen haast met bloemetjes maken want dit werd zeker weten een herfst/winter sjaal. De wol is gemeleerd garen met wol en acryl van Riot, en elke bloem werd precies weer een ander kleurtje door het verloop in het garen.

Met het groeien van de stapel bloemetjes, 76 stuks in totaal, begon ik volgens het patroon (te koop bij Pera en Pasha ook via de website) alvast de bloemen per vier aan elkaar te haken.


Een aan het eind heb ik om de hele buitenkant heen een rij vasten gehaakt en nog een zelfbedacht randje voor de afwerking in plaats van franjes. Prachtig is hij geworden, maar wel heel fragiel en helaas ben ik al twee keer aan mijn ring blijven haken waarmee er een draad uit een bloemblaadje losgetrokken is. Een sjaal om voorzichtig te behandelen dus!


Het is een enorm leuk haakwerk geweest, het loomen is iets om nog eens over te doen en de kleuren van deze sjaal kunnen de strijd aan met de mooie herfstkleuren buiten, wat mij betreft!

maandag 26 oktober 2015

herfst op zijn mooist




De kleuren in het bos zijn weergaloos, en dit jaar heb ik verschillende soorten paddestoelen ontdekt die ik nog niet eerder heb gezien. Tijdens een wandeling over de Lage Vuursche zag ik een hele grote paddenstoel tegen een dikke boom aan, wat een wonderbaarlijk gezicht.


Geinspireerd door de kleuren in de natuur heb ik kleine bloemstukjes gemaakt. Stukjes oase heb ik met berkenbast omwikkeld en met mos bekleed, daarna allerlei besjes en takjes er in gestoken.
Een omgekeerd kopje op het schoteltje als klein dienblaadje en het stukje erop gezet. Hoe herfstig!


donderdag 15 oktober 2015

Happy thoughts...

Soms is een ankertje in het leven heel handig. Iets wat je pakt om je gedachten de goede kant op te sturen. Sommige mensen doen dit vanzelf met een kettinkje wat ze altijd dragen, dan houden ze het even vast en hebben een bepaalde herinnering bij dat ankertje. Je kunt ook iets in je portemonnee of tas hebben dat je kracht geeft, of een gelukssteen bij je dragen.

En ik heb nu mijn 'Happy Thoughts' armbandje dat ik lekker veel ga dragen, ik word eigenlijk al vrolijk als ik hem zie, zo stoer en natuurlijk van bruin leer met een sterretje eraan en een hartje aan het slotje. Is even nodig deze weken, dus wie weet helpt het!


vrijdag 2 oktober 2015

Stoere tube ketting

Dit gehaakte kleurige armbandje is een heel ander typetje dan deze stoere tube ketting. Maar het patroontje is toch echt hetzelfde!


Gewoon door dikker garen, een grotere haaknaald en twee steekjes meer! Op youtube (he, wat een toepasselijke verwijzing ;-) ) zie je filmpjes met de uitleg hoe deze ketting gehaakt wordt. Het lijkt supersimpel maar ik waarschuw je dat je echt even je aandacht erbij moet houden want laat je één steekje vallen dan wordt de tube opeens wobbly-bobbly....


Deze stoere kabel van het tweed garen van Zeeman met de grote knoop vind ik juist heel leuk met het super-romantische vestje met ruches. Die tegenstelling, daar hou ik van!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...