donderdag 24 november 2011

een 'bollige' sjaal

Met pennen 6 en twee bollen wol met pomponnetjes eraan brei je in één avond deze wollige sjaal met bolletjes!

 Het is trouwens een klein feestje om in de nieuwe wolwinkel Knotten in Delft rond te lopen en ik beloof je dat je met meer bolletjes wol weggaat dan waar je voor kwam. Ik wilde alleen maar een sjaal breien voor bij mijn nieuwe jas met een prachtige kleur groen. En dit heb ik allemaal gevonden:
gemeleerde blauw-groene wol voor sjaal, witte bolletjeswol voor sjaal, gemeleerde wol voor wolvilten waar ik een tas van ga maken, lintwol die je uittrekt tijdens breien en dan krijg je een gedraaide sjaal, verschillende kleurtjes katoen voor kleinere haakprojectjes (volgen dit weekend op deze blog)...nu nog naar de andere winkel voor een paar bolletjes tijd.....!


 Deze wol met dun draad en om de paar centimeter een bolletje breit niet heel makkelijk, vooral opzetten was een hele toer (!), maar als je eenmaal bezig bent vallen de bolletjes precies tussen de steken en wordt het vanzelf heel regelmatig. Tijdens het breien ontstond het idee van de gehaakte bloemetjes, die heb ik op een band genaaid en als sluiting gebruikt, Je trekt het andere uiteinde van de sjaal door de band, snap je?


 Het heeft vast te maken met dit mistige koude herfstweer, maar wat is dit fijn om te doen op de bank met een muziekje aan en een kaarsje of twee...Enjoy!

nog even toegevoegd: vanmorgen heb ik hem gedragen met mijn nieuwe winterjas...zo:

1 opmerking:

  1. Wat ziet het er allemaal weer super gezellig uit. En bedankt voor de tip, ik ga ook maar snel eens een keer neuzen bij het winkeltje in Delft :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...