dinsdag 28 mei 2013

kitsch kussen af!

Jaaaaa, hij is af, mijn kitscherige kussen en dat is altijd weer een heerlijk gevoel als er een half-afgemaakt-project van mijn lijstje afgestreept kan worden!


Ik startte met het schattige patroontje van appleblossom, een lekker dik roosje met blaadjes eromheen, op een lichte achtergrond. Voor de roosjes gebruikte ik allerlei felle kleurtjes die ik nog in mijn voorraad had, en wit met een heel klein lichtblauw randje eromheen. Dat lichtblauw zie je bijna niet door het opvallende rode stiksel waarmee de granny's aan elkaar gehaakt zijn, als je goed kijkt van dichtbij dan zie je het wel.


Doordat ik nu eens met acryl gewerkt heb zijn de roosjes echt vol en blijven mooi in vorm. Wat een verschil met katoen, de vierkantjes zijn gewoon echt perfect vierkant zonder er ook maar iets aan te hoeven trekken of in vorm strijken.... Verder is het wel echt heel synthetisch, maar voor een kussen is dat geen probleem, juist makkelijk om ooit nog eens in de wasmaschine te doen.

De rand bestaat uit allemaal kleine lusjes gemaakt van 16 lossen die in elke steek aan de zijkanten van de grannys gehaakt zijn. Het is op een zelfgemaakt kussenhoesje vastgenaaid, met de hand want ik was bang dat de machine zou gaan trekken aan het haakwerk. Het kussenhoesje is van een rechthoekige lap spijkerstof gemaakt, die je in drie├źn vouwt en netjes afwerkt met twee rolzomen. In een van de zomen maak  je een sluiting met drie knoopsgaten. Boven en onderkant vaststikken en draaien en het hoesje is klaar.


De knopen heb ik ook met een granny-rose versierd. Door aan de achterkant van de roos steeds boogjes te vormen door drie lossen met een vaste aan de achterkant van een rozenblaadje te haken krijg je een ring. Probeer die op dezelfde maat als de knoop te vormen. Dan in elk boogje een stokje zodat het een kommetje vormt waar de knoop in kan schuiven. Zo kunnen de bloemen er weer af als het kussen uit de hoes moet, en daarna er weer op.Zo ziet het kussen er ook leuk ook uit aan de achterkant. In de afgelopen dagen toen het zo veel regende was er heel eventjes een half uurtje wat zon en kon ik deze foto's maken in de tuin! En vandaag, nu het helemaal af is en de zon heerlijk de hele dag schijnt zit ik heerlijk te genieten in mijn tuinstoel met dit schattige kussen in de rug....

7 opmerkingen:

 1. Heidi - this is beautiful! Thank you for the link. :-) May I post your photo and link to your post next time I post about others rose projects?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk, knap gedaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow... je mooie kussen op FB heeft me overgehaald even op je blog te kijken...begint goed met deze post, dus ik blijf en ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your rose cushion is beautiful - lot's of bright and cheery color. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...