zaterdag 28 september 2013

bloemetjes in herfsttinten

Heerlijk om nu te haken met wat dikker katoen, het is hetzelfde garen dat ik gebruikt heb voor mjin babette-blanket die je hier kunt zien. Het is Soft-fun van Scheepjes en het bestaat voor 60 procent uit katoen, de rest is acryl. Daardoor is het wat voller en zachter en zal mooier blijven na de wasbeurt, heel belangrijk voor de deken maar minder voor de bloemetjes die ik er nu mee gemaakt heb!
Ik haak normaal met een haaknaald 2,5 bij katoengaren zoals Catania, maar dit doe ik op naald 3,5 en dat is voor mij reusachtig, bovendien gaat dat enorm snel voor het gevoel! Op het label staat dat je zelfs met 4 aan de slag kunt, maar dat is wat je persoonlijk prettiger vind, of je strak of los haakt en wat de uiteindelijke grootte moet worden van je werk.


Deze bloemen heb ik gemaakt uit het boekje Kleurrijke cadeautjes haken van Margriet de Muick, ik heb ze hier en daar ietsje aangepast en met een dikke kraal versiert. Ze gaan uiteindelijk op het mandje van mijn fiets belanden, maar ik moet nog even bedenken of ik ze op een slinger bevestig zodat ze er weer makkelijk af te halen zijn bij regen. Maar als het regent fiets ik niet, dus hoe vaak zal het gebeuren dat ze nat worden? Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het resultaat volgt en een foto komt later, heus!


Dan ben ik met hetzelfde garen ook al begonnen aan een tafelloper. Ik had de mooie kleurtjes uitgekozen voor een omslagdoek zoals ik deze zomer gemaakt had maar die iets te klein was uitgevallen. Nu aarzelde ik of dit katoen niet te dik was en wijzigde mijn plan en heb er leuke vierkanten voor uitgekozen die ik aan elkaar ga zetten tot de gewenste grootte bereikt is voor een klein kleedje op de eettafal.

Het is wel grappig dat ik deze zomer al aan zes dames (groot en klein) haakles gegeven heb, het is echt een trend aan het worden. Je kunt er leuke dingen mee maken maken en het is ontspannend! Maar mijn oudste dochter heeft het na wat haaklessen op breien gemunt, dat vind ze makkelijker en ondertussen heeft ze al verschillende mutsen gebreid. Ze doet het zelfs in de trein als ze naar haar studentenkamer reist, en wat een commentaar ze dan krijgt!!!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...