zaterdag 26 oktober 2013

woonkamer in de metamorfose

Het oudroze hoogpolige vloerkleed dat hier al vijf jaar bij ons woont heeft al heel wat gedeeld in het lief en leed van een gezin met drie opgroeiende kinderen. Het ving verloren pinda's en chipskruimeltjes op, heeft ergens een dikke plak gesmolten kaarsvet in zich verborgen en geeft eenmaal weggerolde kraaltjes echt niet terug. En, helemaal ernstig, Lotje heeft toen ze ziek was het kleed verkozen tot troostplekje en daar haar maaginhoud geleegd in plaats van op het makkelijk te dweilen laminaat ernaast...


Zelfs na twee stofzuigbeurten per week kan ik hem niet meer opvrolijken tot zijn oude kleur roze, hij blifjt treurig oudgrijs. Tijd voor actie, kleed eruit, een nieuwe moest er komen!

Maar op het nieuwe kleed voelden de twee eikenhouten salontafeltjes zich helemaal niet meer thuis. Ze staken teveel af bij alle witte en donkergrijze meubels. Weggooien zoals bij het kleed was niet nodig, ik had alleen een potje witte verf en witewash beits nodig.


Met het warme en droge weer deze week was het klusje zo geklaard, even in de tuin aan het werk en aan het einde van de dag mochten de twee weer gebroederlijk naast elkaar op hun oude plekje. Iedereen van het gezin was tevreden, al misten we het hoogpolige zachte roze kleed wel een beetje. Vooral de tafelpootjes hadden het wat zwaarder op het stugge kleed. Ja, je ziet het goed...


Ze hebben sokjes gekregen om toch lekker warm te blijven. Mijn man verklaarde mij voor gek. Maar ik weet zeker dat jullie er wel om kunnen glimlachen......toch?


En die schattige onderzettertjes? Die maken het helemaal af... Mmmm, eens kijken wat ik nog meer kan bedekken met een haakseltje......;-)

1 opmerking:

  1. Het ziet er weer helemaal geupdate uit!
    En die "sokjes" vind ik juist hartstikke leuk!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...