dinsdag 26 augustus 2014

'n heerlijk paradijsje...

De prachtige groene baaien met helder blauwgroen water omzoomd door rotsen maken Samos tot een echt paradijsje. Daarbij is het gezellig plaatsje Kokkari met volop restaurantjes aan de kade en prachtig fel licht dat weerkaatst op het water en de witte huisjes ook een plaatje. Ook Pythagorion was heel sfeervol met de lange boulevard en de vissersbootjes.Samos heeft gewoon alles wat je graag ziet op vakantie, en dat overgoten met altijd zon en hoge temperaturen maar wel een heerlijk briesje. Vooral veel stranden, wel grotendeels met kiezelstenen maar daardoor is het water enorm helder. Vooral pappa's beach, met zonneterrassen en een fijne taverna was onze favoriet. De weg ernaar toe was best avontuurlijk, zelfs met onze stevige jeep.Ik kon niet stoppen met het maken van foto's, elk hoekje van het plaatsje en elk strand, alles was fotogeniek. Geen grijze luchten, geen saaie stukken landschap of troosteloos uitzicht, maar volop genieten van alle kanten van het eiland.

De hoofdstad van het eiland was eigenlijk het enige niet zo interessante gedeelte, maar verder was er overal wel een gezellig sfeertje. En anders maakten we het zelf gezellig met onze vrienden, vooral de meiden hadden het maar druk met selfies maken en poseren voor de foto....Ons verblijf in dit appartementencomplex was prima, het terras zat een beetje verstopt achter twee struiken en daaro sleepten we ons tafeltje vaak naar het terras van de buren als die een dagje weg waren! Maar het was er onwijs netjes schoongemaakt en het uitzicht vanaf het zwembad was adembenemend. Ook hoefden we maar een heel klein stukje te lopen naar de twee mooiste stranden van het eiland, Lemonakia Beach en Tsamadou Beach. Echt een vakantie waar we helemaal door opgeladen zijn....

2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad fantastisch uit. Prachtige foto's.
  Daar kan je weer even op teren!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige foto's! Erg mooi eiland, leuk dat we elkaar een paar keer tegenkwamen. En ik zie dat je gelijk op de eerste dag thuis alweer een blog maakt: genoeg energie gekregen op Samos!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...