donderdag 20 november 2014

Armbandje erbij...?

Opeens kwamen de kralen weer tevoorschijn. Het begon doordat ik bij een bezoek aan mijn favoriete scrapwinkel doe@ding opeens een hoekje ontdekte met prachtige kralen en veters, alles gesorteerd op kleur. En het is precies dat wat bij mij een schakelaartje omzet, dan moet ik het opeens hebben. Dan zie ik allerlei mogelijkheden, gaan de hersencellen op volle toeren allerlei ideeën afvuren en krijg ik een onbedwingbare neiging om meteen in te gaan slaan. Het is niet te stoppen, en zorgt ervoor dat ik altijd met tien dingen tegelijk bezig ben (en een kast vol materialen heb ;-)).

Hup, de haakwerkjes en kerstkaarten aan de kant, en nu eerst die leuke armbandjes maken. Het sorteren en uitzoeken van kralen is wel één van de leukste dingen om te doen. De inspiratie voor kleurencombinaties haal ik uit mijn omgeving. Laatst was ik bijvoorbeeld bij het tuin-café  van Intratuin s-Gravenzande en daar was ik weg van de mooie naturel kleuren van de meubels. Nog iets ijziger blauw er bij en je krijgt een heel mooi palet.


 Op dit moment zijn de kleuren nog net eventjes heel mooi in de natuur, ik blijf mij verbazen over de intens oranje kleur van sommige struiken en bomen. Hoe leuk is het om je armband in dezelfde tinten te maken om zo een beetje herfst te vangen en bij je te dragen?


Mijn dochter had chocoladeballetjes gemaakt van dadels, rauwe cacao en kokos, heel simpel maar erg lekker. Nog een gezonde manier om te snoepen trouwens omdat er geen korreltje suiker in zit. Het bruin van de bolletjes zie ik terug in de glanzende bruine kralen en een zoete combinatie wordt het met zalmroze kralen en rosegekleurde elementen voor bedeltjes.


Het voorbeeld van een kralenarmband waar mijn vriendin mee kwam was lichtblauw met bloedrood, en daarvoor hebben we (weer!) kralen uitgezocht bij Hobbijou. Daar hebben we heerlijk uren rondgestruind en vergeleken, geprobeerd, gezocht, en dat is toch al de helft van het plezier. Haar armband is toch weer net iets anders geworden, met goud in plaats van zilver, zo leg je er toch iets van jezelf in!


En dan heb ik ook nog armbandjes gemaakt met leren veters en bandjes....maar dat bewaar ik dan maar tot een volgende post!


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...