maandag 13 maart 2017

De sjaal zonder patroon

Toen het garen nog maar net in de winkel lag, ongeveer anderhalf jaar geleden (denk ik?), was ik er meteen weg van. Het stonewashed garen van Scheepjes, heel stoer en lekker stevig. De kleuren waren niet echt mijn eerste keus, het enige roze dat erbij zat was wat grijzig, niet het felle en zoete roze waar ik meteen op val.

Ik koos ervoor om het eens over een hele andere boeg te gooien en ging voor het felgroen, Green Agate. Omdat ik het toch een klein beetje eng vond die felle kleur, nam ik ook een bolletje roomwit mee. Een prachtig warme kleur zonder dat gemeleerde draadje, heel rustig.

Maar na een strook groen en daarna een paar toeren roomwit leek het meer een voetbalsjaal te worden, haha! Ik haakte stug verder met het groen tot aan het einde en wist eigenlijk niets meer te bedenken om er nog iets leuks van te maken. De sjaal kwam in een mand achter de bank terecht en bleef daar heel erg lang liggen.


Tot ik een leuk randje tegenkwam in een boek met kleine bolletjes en dat uitprobeerde op deze sjaal met een groen garen dat precies bij het stonewashed kleurde. Het deed veel goed aan de sjaal, maar de rare rand roomwit bleef een beetje vreemd. En toen opeens kwam de ingeving om met een dikke chenille draad een randje aan de onderkant langs de sjaal te haken waardoor het wit weer terugkwam.
Dat was het, en daarom eindelijk na een hele lange tijd, is de sjaal af en helemaal naar mijn zin.


Tja, dat krijg je als je zonder patroon zomaar aan de haak slaat. Een onverwacht en uniek exemplaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...