zondag 19 augustus 2012

een klein paradijselijk eiland...

Dat vonden we van Lesbos! We zijn vroeger voordat we kinderen hadden vaker in Griekenland geweest om te eiland-hoppen, maar nog niet eerder op dit eiland. Op aanraden van verschillende mensen hebben we Lesbos uitgekozen, en wat was dat een heerlijke ontdekking. Het stadje waar wij zaten, Molyvos, ligt tegen een berg met bovenop een oude burcht met prachtig uitzicht. Onderaan het stadje is een gezellige boulevard met winkeltjes en die loopt naar de haven waar je ontelbaar veel leuke restaurantjes vindt, je kunt bijna niet kiezen waar je zult gaan eten.Ons huisje was een klein vrijstaande maisonette met terras rondom en uitzicht over de bergen. De griekse eigenaars deden werkelijk hun best om het ons zo veel mogelijk naar de zin te maken en kwam om de haverklap vijgen uit eigen tuin aanbieden. Ook hadden we een 'huispoes' die constant in de buurt bleef....
We huurden een scootertje voor een paar dagen om de prachtige uitzichten beter te kunnen bewonderen, en om naar de strandjes te tuffen. Bij het plaatsje zelf was alleen een klein strandje met stenen, maar een plaatsje verderop, Petra, had een heerlijk zandstrand. Vanwege de crisis lieten alle griekse toeristen verstek gaan, en daarmee de helft van de normale zomergasten. Het was er dus lekker rustig, in ons complex waren ook niet alle huisjes bezet. Voor ons heerlijk, het was net of we een privezwembad hadden, maar voor de Grieken een echte ramp. Ondanks dat waren ze zonder uitzondering enorm behulpzaam en vriendelijk voor ons.
Ik heb van bijna alle avonden een foto gemaakt van de zonsondergang, die was echt prachtig en we zorgen er elke avond rond 8 uur voor ergens te zijn met een mooi uitzicht op die zonsondergang. We kwamen aan tijdens een hittegolf, maar door het briesje dat er altijd staat was het goed te verdragen. En na al die regen en lage temperaturen hier in Nederland waren we ook wel toe aan zon en warmte.
Kortom, meer dan geslaagd kunnen we deze vakantie noemen, onvergetelijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...