maandag 12 november 2012

ik neem je mee....

Op een heerlijke herfstwandeling! In mijn vorige post vertelde ik al over die fijne tochtjes door het bos, en elke dag is het er mooier met al die gekleurde blaadjes. Nu zal dat niet lang meer duren, nog een flinke herfststorm en het wordt kaal en saai, voor heel wat lange en koude wintermaanden.
Vandaar dat ik gisteren mijn fototoestel meegenomen heb en jullie nu, want ik heb zo'n vermoeden dat je toch niet van die lekkere stoel afkomt, meeneem door het bos. Trek een paar stevige schoenen aan want we zijn zeker een uur onderweg, en het is ook erg modderig in het bos met al die regen van de afgelopen week. Ben je er klaar voor? Dan gaan we..

We lopen de wijk uit en het hertenkamp in. Zie je dat hertje staan daar? En die twee ooievaars, dat zie je eigenlijk niet veel meer, zeker niet hier in de randstad.... Nu lopen we door, het park in, hier staan een paar kastanjebomen, maar helaas geven ze geen kastanjes..
 Wel supermooi gekleurde bladeren, bijna onwerkelijk om onder zo'n oranje gekleurde parasol door te lopen...


We lopen heel het park door en als we achterom kijken zien we de bosrand met gekleurde bomen prachtig afsteken tegen de blauwe hemel...

Voor ons ligt de vaart die naar Delft gaat, we steken hem over het lopen het bos in...langs de gezellige uitspanning Knus die in het weekend open is. Ja, het was zondag gisteren dus een terras vol mensen!
 Je dacht vast dat er mensen over het bruggetje lopen in de verte maar het zijn uitgezaagde houten silhouetten, grappig he? Nu lopen we echt door een bos, prachtig al die bladeren op de grond tussen de stammen...ruik je de boslucht?

 We zijn nu aan de zijkant van de grote plas gekomen, wat een prachtig gezicht die geknotte stammen die in het water reflecteren. En kijk daar in het hoekje zit een reiger...

Nu lopen we helemaal om de grote plas heen, lekker in het zonnetje met af en toe een prachtig vergezicht over de plas.Langs de bewoonde molen, weer het bos in terug naar het strandje langs de plas.
Even lekker op een bankje van de laatste zonnestralen genieten, er komen steeds meer wolken aan...
Langs de kleine manege, over het pas aangelegde grindpad langs de mooi verkleurende bomen. Vorige week liep ik hier toen er een dreigende zwarte lucht aankwam terwijl de zon nog op het verkleurende blad scheen....wat een prachtig gezicht was dat, maar helaas had ik geen toestel bij me...

We kijken nog even achterom en zien de manege al weer in de verte verdwijnen, nu gaan we over het bruggetje weer de wijk in. Over de dijk lukt vast niet, tenzij jij ook je regenlaarzen aan hebt en het niet erg vind om tot je enkels in de modder te zakken? Het is wel korter want dan lopen we zo achter ons huis de straat in...


Maar ondertussen zijn we er al, kijk in mijn voortuintje is het ook echt herfstig aan het worden...
Tijd voor een heerlijk kopje thee...en iets lekkers erbij, dat hebben we wel verdiend!
1 opmerking:

  1. ik heb het gemakkelijker gemaakt om reacties te plaatsen, dus ga je gang...!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...