woensdag 31 juli 2013

Paris - le deuxieme chapitre...

Weliswaar alweer een dikke maand geleden, maar hier is deel twee van ons tripje naar Parijs (voor deel 1 mocht je dat gemist hebben, klik je hier ). Toevallig las ik deze week in een tijdschrift een artikel over hoe je langer kunt genieten van het vakantiegevoel.... nou, dat antwoord had ik je al lang kunnen geven hoor: gewoon lekker prutsen aan een traveljournal! Nagenieten door steeds maar weer de foto's onder je handen te hebben, alle kleine memorabilia terug te vinden in een grote envelop en de voor de teksten goed nadenken en alles weer herbeleven...
Dus dat betekent voor jullie : allemaal aan het scrappen deze zomer, er is geen ontkomen aan!


Ik heb geen vaste indeling gemaakt voor de bladzijdes, sterker nog, ze zijn best verschillend in formaat maar dat maakt het wel speelser. Eigenlijk heb ik er een kleine chaotische dikke bundel van gemaakt, levendig en druk, maar zo is het ook in Parijs.


Ik heb wel heel veel "keep calm.." teksten van internet geplukt en op bijna elke bladzijde gebruikt. Die vind ik echt onweerstaanbaar! Ook heb ik gekleurd lint op veel plaatsen dwars over de foto's geplakt.


Het papier op de bladzijdes is van Teresa Collins, en de tabjes komen bij de HEMA vandaan. Bij de schoolspullen liggen er hele bruikbare stickertjes en stempels...Heel vaak komt ook het gekleurde tape van pas, zo makkelijk om daar dingen mee te bevestigen op een eenvoudige wijze maar lekker kleurrijk. De stempel van de Eiffeltoren hieronder is gemaakt met een kofferlabel van schuimrubber, had ik al eerder over verteld in het eerste gedeelte, maar het is echt een heel leuke manier om andere dingen te gebruiken voor scrapbooken!


De vijftigerjaren vrouwtjes (nee ik bedoel niet ons!) komen van een ansichtkaart die ik daar gekocht heb. En tijdens het wachten tot de verlichting van de Eiffeltoren aan zou gaan, hebben we ons laten gaan door wat gekke foto's te maken....Op de folder van de bakkerij waar we ontbeten plakte ik de foto's.... Hieronder nog een blaadje uit mijn pip-agenda van vorig jaar met de eiffeltoren erop.Postcard is een reclame-foldertje maar stond hier erg goed bij. En hieronder nog een snap-journalspot, gewoon omdat hij op mijn bureau lag en daarmee lekker uit de toon bij de rest! Niet moeilijk over doen vind ik, er is geen scrapbookpolitie... Nu alleen nog de voor en achterkant netjes op de ringen schuiven, dan is het hele project Parijs klaar. Het ligt voor het grijpen in de open kast bij de eettafel, en ik pak het nu al vaak om even terug te kijken....


Au revoir !

1 opmerking:

  1. Geweldig boekje Heidi! Het ademt helemaal die heerlijk franse sfeer uit. Dat jullie het naar je zin hebben gehad is duidelijk!! Die aan elkaar geknoopte foto van jou naast de Eiffeltoren is overigens geniaal!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...