donderdag 10 oktober 2013

Kaarten, cake en knoopjes...


De voorraad kaarten raakte een beetje op en het werd tijd om weer eens wat nieuws te maken. Alle stempels, herfstknoopjes en karton met warme kleuren kwamen tevoorschijn en al snel was ik helemaal in de ban van het creƫren. Deze kaarten ga ik ook voor de challenge Koffiebonen en Theemutsen van Cards and Scraps plaatsen...

Helemaal heerlijk met een kopje sinasappel/kaneelthee en een zelfgebakken plakje kaneelcake erbij. Het is een recept dat ik gevonden heb op gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl, en zoals je al kunt raden is het een andere cake dan normaal. Hij is zonder suiker gemaakt, en van amandelmeel in plaats van witte bloem. Daardoor krijg je minder last van een piek in je bloedsuikerspiegel en worden de suikers niet meteen door een insulinepiek omgezet in vetten die linea recta je heupen gaat bestormen.

 
Zelf heb ik het recept een beetje aangepast door wat grote witte rozijnen in het deeg te doen, ik was bang dat het niet zoet genoeg zou zijn maar eerlijk gezegd was dat niet eens nodig. De cake is wel een beetje laag gebleven, ik denk dat ik volgende keer eerst de eiwitten splits en de witten ga opkloppen voordat ik ze meng door de rest van het beslag. Dat zou wel eens kunnen zorgen voor een luchtigere en hogere cake...maar de smaak is nu al prima!

Dan het derde deel van deze titel, de knoopjes.... daarmee bedoel ik de knopen die wij gemaakt hebben voor de vriendschapsbandjes. Al de hele zomer zijn we bezig met het maken van deze geknoopte armbandjes. Iris kwam er mee thuis na een surfvakantie en Esther en ik hebben het daarna snel opgepakt en zijn gaan experimenteren met allerlei garen, kleuren en motiefjes.Via Youtube vonden we leuke patroontjes met hartjes, en hoe je de sluitingen kunt maken. Met kralen, schelpen of gewoon dichtknopen (en voor altijd omhouden, tot het koordje er af valt...!)


Na de vakantie heeft Esther al haar vriendinnetjes verrast met een mooi zelfgemaakt armbandje, en ik heb nu ook een verzameling waar ik elke dag een andere kleur uit kan kiezen....

6 opmerkingen:

  1. Mooie kaart en ik denk een heerlijke cake!

    Leuk dat je meedoet met de cards & scrap challenge!

    Liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt! De cake ziet er heerlijk uit. Ik bak zelf ook veel met amandelmeel en ken haar blog ook, dit recept dus nog niet. Ook maar eens proberen. En de vriendschapsarmbandjes zijn erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er gezellig uit zo met die kaarten!
    Leuke kaarten heb je gemaakt, simpel en toch uitnodigend!!!
    Zo krijg je wel zin in een "bakkie" met een lekker plakje cake!!!
    Leuk dat je deze hebt ingestuurd naar C&S!
    Groetjes,
    Minke C&S.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke kaarten, Heidi!! Wil je nog even een link maken naar ons blog?
    Bedankt voor het meedoen met deze uitdaging van Cards & Scrap!!
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Heidi, wat een leuke kaarten heb je gemaakt. Lekker knus met die cake erbij (ook fijn dat hij zich niet meteen op je heupen nestelt!) De armbandjes heb ik ook ooit gemaakt maar ik vond het een behoorlijke klus. Respect voor Esther dus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk uitwerking van de challenge Heidi!!
    Bedankt voor het meedoen met deze uitdaging van Cards & Scrap.
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...