donderdag 16 januari 2014

Amsterdam in de winter....

Een paar keer las ik over een leuke wijk in Amsterdam met kleine winkeltjes in monumentale panden. Dus eindelijk shoppen zonder een Xenos, Blokker of HEMA tegen te komen. Niets ten nadele van die winkels hoor, want reuze handig als je snel en makkelijk iets nodig hebt. Maar om iets origineels te vinden en niet jezelf af te vragen in welke stad je bent want al die winkelcentra zijn tegenwoordig onderling verwisselbaar, en ook te genieten van de omgeving, moet je tegenwoordig goed zoeken.

Dus treinden wij afgelopen dinsdag, op een saaie grijze dag naar de hoofdstad. Vanaf het station loop je zo naar de Dam en dan rechtsaf langs het paleis zo naar de grachten en de 9 straatjes.
Genieten was het zeker, wat een prachtige panden en hoe bijzonder toch, die gevels en statige huizen. De grachten maken het af en zelfs met de kale bomen en de grijze lucht zag het er mooi uit....


Zo zijn we alle straatjes afgeschuimd, hebben heerlijk genoten van koffie met lekkers en heel veel winkeltjes bekeken en originele cadeautjes mee terug naar huis genomen.... Voor herhaling vatbaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...