zaterdag 18 januari 2014

Een sjaal met een verhaal....!

Nadat alle Fenna garen in heel Nederland uitverkocht was en iedereen op de haak en breigroepen van FB er lyrisch mooie projecten mee had laten zien, kwam ik ook eindelijk in het bezit van een allerlaatst overgebleven bolletje via een vriendin in een andere woonplaats.

Maar ja, één bolletje, wat doe je daar mee? Wel precies mijn kleur, dus combineren met twee andere effen kleuren leek een goed idee. En omdat de kleuren helemaal bij mijn winterjas pasten, besloot ik op zoek te gaan naar een patroon voor een lekkere warme sjaal. Ik vond op een weblog deze leuke foto en vooral een leuke naam, dus het idee van een kaboutersjaal was op dat moment geboren.


Het mooie kleurverloop van het garen zou beter uitkomen door te gaan breien in plaats van haken, dacht ik, en door wat bredere strepen te maken en ribbels om en om had ik al helemaal het resultaat voor ogen. Ik begon met een paar steken en meerderde om de 6 toeren. Na vijf strepen groen wisselde ik de effen kleur af met het blauw, en de Fenna sprong er zo mooi tussen uit!

Alleen raakte de Fenna toch sneller op dan ik dacht, en een beetje zonder hoop plaatste ik een oproep op mijn FB-groepje. Meteen boden er verschillende mensen aan om wat op te sturen, geweldig toch?

Het aantal steken werd steeds groter en het werk vorderde steeds trager, elke avond een paar regeltjes en langzamerhand raakte ik steeds  meer overtuigd dat ik veel liever haak. Ik besloot er een leuke draai aan te geven door het allerlaatste randje te haken, een golvende toer met rode 'bloemetjes'.  En de pompon maken was ook een klein feestje, daarover nog meer in een volgende post.


Om nog eens te kijken hoe lang mijn sjaal moest worden keek ik lekker rond op internet en opeens zag ik overal mijn MIJN sjaal! Is dat niet grappig, kijk maar eens hier en hier! Dus deze keer dacht ik lekker origineel te zijn, maar niet dus... Mocht je mij ergens tegenkomen en je hebt dezelfde sjaal om, dan heb ik je niet na-geaapt hoor...., of toch wel?


6 opmerkingen:

 1. Ik vind die van jou het allermooiste hoor Heidi! Nu nog een beetje kou en sneeuw zodat jem deze week nog aan kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dat een prachtige sjaal. Het kleurenverloop is ook heel mooi. Jammer dat ik niet kan breien:-(
  Hier zal je vast veel plezier van hebben.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien jij dé Fenna kaboutersjaal hebt gemaakt.
  Gr Fenna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw ik vind hem supergaaf!
  Gr Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Heidi,
  ja, prachtig met deze kleuren. Volgens mij heb ik ook nog zo'n bol Fenna liggen. Dat wordt ook nog wel eens iets leuks. Mijn versie is heel wat kleiner, maar ook dan is het al een hele leuke sjaal. Goed patroon waar je geweldig mee kunt variëren!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...