donderdag 18 december 2014

Kerst-post

Er valt opvallend weinig kerstpost op mijn deurmat, het is een traditie die steeds meer afbrokkelt. Mensen sturen leuke mail, youtubefilmpjes of gewoon een appje, want dat is zoveel sneller en makkelijker. Maar bij mij zit het anders, het maken van een persoonlijk bedachte kaart waar ik een middagje lekker mee aan de slag ben geweest, dat kan ik niet zomaar opgeven!

Dus, hoe suf en stenen-tijdperk-achtig het ook gaat worden, ik zal die kerstkaarten blijven sturen tot aan het einde van mijn creatieve jaren...

Dit jaar heb ik zelf twee lichtingen gemaakt. Voor de creatieve internet/real-life vreindinnen een do-it-yourself pakketje dat bij toeval ontstond. Ik zat aan tafel met behoorlijk wat leuke kerst embellishments om mij heen en zag opeens hoe geinig het bijelkaar geraapte spul was. Zo kwam ik op het idee om alles op een kaart te plakken en met de boodschap om er dit jaar zelf eens een mooie kaart van te maken gingen deze pakketjes meteen na de sinterklaasperiode op de post.


Daarna heb ik mij met mijn nieuwe stempels uitgeleefd op de kerstkaart waar er heel wat meer van gemaakt moesten worden. Ze zijn niet allemaal precies hetzelfde geworden, soms bedenk ik opeens een iets ander detail of zijn de witte sneeuwballetjes op, en tja, dan voldoen lichtblauwe ook best wel.


De enveloppen zijn tegenwoordig ook een onderwerp waar ik iets anders dan normaal van wil maken. Deze enveloppen van vorig jaar waren al een feestje om op je deurmat te vinden, en dit jaar zullen ze ook wel nieuwsgierig maken naar de inhoud. Als het goed is zijn ze nu allemaal al bij de afzenders binnen, dus dat tijdrovende maar heerlijke klusje is geklaard.


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...