donderdag 21 mei 2015

LIVE, LOVE, LONDON

A bad day in Londen is still better than a good day anywhereDat hebben we meteen de eerste dag in Londen mogen ervaren! Vanaf het moment dat we het vliegveld uit liepen begon het te regenen, en dat bleef doorgaan tot laat in de avond. Doorweekt hebben we die eerste dag stoer doorgelopen en bibberend en druppend de superleuke wijken Covent Garden en daarna het chique Marylbone doorgelopen.


Wat is het met Londen? Ook al ben je er nooit geweest, een voorstelling heb je er toch wel van gemaakt, met de wereldbekende plaatjes van de dubbeldekkers, de rode telefooncellen en de Big Ben.

Maar voor dit stedentripje samen met mijn jongste dochter had ik op internet allerlei leuke shoptips uitgeplozen die ons in deze drie dagen wereldstad een unieke kant van Londen gaven.

Naast de winkelcentra waar meer mensen op af komen, zoals het Covent Garden met zijn leuke stalletjes en kleine maar luxe winkeltjes, hebben we ook het nonchalantere, meer rommelig maar heel gezellige Camden Market bezocht. Daarna een wandeling over Portobello Road, bekend uit de film Notting Hill, en natuurlijk toch even toeristje spelen bij the Londen Eye, het enorme reuzenrad bij de Thames. Eigenlijk wilde ik ook nog naar het hippe Shoreditch, maar daar waren we te moe voor na al het lopen....

We logeerden bij een onwijs lief meisje in Londen Zuid, een kamer die ik via airbnb heb gevonden, en mochten gewoon gebruik maken van haar heerlijke appartementje. Heerlijk  rustig en zo net of je thuis komt na een lange dag lopen, heerlijk!Op de laatste dag, nadat we onszelf vergaapt hadden aan de lingerie bij Victoria's Secret, liepen we tegen het liefste winkeltje van Londen aan (bekend op Pinterest ;-) ) : Peggy Porschen. Een roze winkeltje met cupcakes (die overigens 3,80 per stuk waren), waar ik meteen maar gesolliciteerd heb. Sorry collega's!En natuurlijk was het niet alleen maar serieus shoppen, girls just got to have fun!Gelukkig hebben we de laatste dagen wel zonnig en lekker weer gehad, maar geen tijd genoeg om nog veel meer leuks te doen. Zeker weten dat ik nog eens terug ga naar deze levendige stad met een onuitputtelijk aantal winkeltjes. Maar misschien ook nog eens een museum induiken?

3 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig verslag :-) De Eurostar trein naar Londen is ook een aanrader! En alle musea zijn er gratis; dus zeker een idee voor de volgende keer. (Dat geldt ook voor ons...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, verbazingwekkend dat alle musea gratis zijn! Maar dit was Esthers weekend, zij had het voor het zeggen qua activiteiten, dus vandaar het hoge shop-gehalte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey keep posting such good and meaningful articles.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...