zaterdag 25 juli 2015

Zomerse armbandjes

Vlak voor de zomer begonnen mijn dochters weer met vriendschaps-armbandjes maken. Zij dragen een hele rij geknoopte armbandjes bij elkaar, zo leuk en vrolijk met al die kleurtjes. Ik raakte geïnspireerd en ik ben ook weer aan het knopen geslagen.


Wel moest ik even het boekje er weer bij pakken hoe de knopen ook al weer op volgorde een patroon vormden, daarvoor is een aanrader het leuke boekje van Elke Eder, Bracelets geknoopt door jou.


Het leukste om te doen vind ik kralen tussen de knoopjes door rijgen, en hoe meer kleuren hoe uitdagender. Soms gaat het wel eens mis en uithalen is heel vervelend. Maar meestal lukt het goed, en met een sluiting van een s-haakje of door een schuifkraal heb ik er een paar vrolijke armbandjes bij.


4 opmerkingen:

 1. Mooi! En zo kun je bij al je kleding bijpassende armbandjes maken :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LEUK! moest ik ook maar weer ns doen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit. Heerlijk om te doen hè. Ik ben er van je week ook weer eens voor gaan zitten. Kun jij me alleen vertellen hoe je de armbandjes om je pols knoopt met aan de ene kant een lus en de andere kant weer koordjes. Ik zal wel super blond zijn hoor maar ik snap em niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je haalt de losse uiteinden door de lus, trekt daarna de kraal aan en vast zit je armbandje...inventief he? Dat heb ik niet zelf bedacht hoor, maar het is een geweldige oplossing. Wel flink priegelen om een kraal over alle draden heen te krijgen, maar met een naald met dichte lus van een heel dun garen trek je de dikke bundel wel door het gat. Succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...