woensdag 26 augustus 2015

Gehaakt kleurig armbandje

Vorig jaar kocht ik op een handmade market een prachtige ketting waarvan de maakster vertelde het gehaakt te hebben. Aan de steek te zien leek het mij eerder gebreid en lang heb ik gezocht naar een patroon of uitleg hoe je dat zelf kunt maken.

Via Google images (waar zouden we zijn zonder de zoekmachine en het web?) vond ik deze site waar een soortgelijke armband gehaakt is (dus toch een haaksteek!). Ik ben ondertussen aan het experimenteren met verschillende soorten wol en katoen, meer en minder steken voor een dikkere slang en met langere stukken voor kettingen en korte zoals dit armbandje. Deze is gehaakt van Catania mix en een haaknaald nummer 2, waarmee je dus lekker vast haakt. Ik heb zes steken opgezet, en alleen maar halve vasten gehaakt tot een lengte van 16 centimeter.


Een tip tegen het uitrekken van de gehaakte slang, want je wilt geen uitgelubberde armband als je er al een slotje aan hebt gemaakt, trek een naald met een draad overlangs door het midden en maak die onzichtbaar vast aan de uiteinden, de armband blijft nu altijd de lengte van die draad.

Dit kleurrijke armbandje combineert geweldig met de wikkelarmbandjes die ik vorige maand maakte van repen jersey en grote kralen. Om vrolijk van te worden!
1 opmerking:

  1. Mooi gem(h)aakt, Heidi! Prachtig, met die kleuren!
    Groetjes,
    Akkelien
    (debreimeisjes.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...