donderdag 2 februari 2012

sfeervolle waxinelichtjes

Hoe vind je deze? Kleine glazen kandelaartjes ingepakt in een gehaakt jasje, een leuk klein werkje maar zo veel gezelligheid. Ik heb het patroontje voor jullie uitgewerkt, en verzeker je dat je ze binnen een half uurtje (per stuk) af hebt!Laten we gewoon snel beginnen!
Dit heb je nodig: 3 kleine glaasjes van de Blokker a 79 eurocent per stuk, ik zag dezelfde bij de Xenos, prijs onbekend, en drie kleuren katoen, restjes is genoeg. Ikzelf gebruik Catania en haaknaald maat 2,5.


Start met kleur 1, haak 6 losse (ls) en sluit de ring met een halve vaste (hv)
Toer 1: 3 ls (is je eerste stokje) 1 ls, [stokje, 2 ls] 9x herhalen en sluiten met hv
Toer 2: 3 ls (is je eerste stokje), stokje in eerste ls van dezelfde 3 ls,  2ls, [2 stokjes in st van vorige toer, 2 ls] 8x herhalen en sluiten met hv


(bij het aanhechten van een nieuwe kleur meteen de losse draad wegwerken door hem mee te laten lopen met je haakwerk scheelt straks werk met eindjes afhechten!)
Toer 3: Kleur 2 aanhechten in eerste stokje, 3l (is je eerste stokje), stokje in de eerste van deze 3 ls, [2 stokjes in st van vorige toer, 2 ls] 8x herhalen en sluiten met hv
Toer 4: 3 ls (is stokje) 2 stokjes 2 ls, [3 st, 2 ls] 8 x herhalen en sluiten met hv (nu gaat je haakwerk een beetje bol staan, dit is het moment om te kijken of het aansluit bij je kandelaar)


 Toer 5: Gelijk aan toer 4
Toer 6: Kleur 3 aanhechten, verder gelijk aan toer 4
Toer 7: 3 ls (is stokje) volgende twee stokjes samenhaken, 2 ls, [vlgnde drie stokjes samenhaken, 1 ls] 8x herhalen (voor het sluiten van deze toer het waxinelichtje in het haakwerk schuiven, anders past het niet meer)
Randje: Kleur 2 aanhechten, in de boog van de twee lossen van de vorige toer [ 1 vaste, 3 stokjes, 1 vaste, 1 halve vaste in de samengehaakte steken van vorige toer] 9x herhalen en afhechten.
Het haken van het randje met het glaasje al in het haakwerk gaat het handigste als het voor je op een tafelblad staat zodat je je handen vrij hebt. De gehaakte schulprand na het haken voorzichtig maar stevig omvouwen zodat de steken platliggen. Nu liggen de 'blaadjes' naar buiten waardoor het haakwerk niet in de vlam komt. Natuurlijk is het wel handig om in de buurt te blijven als deze kandelaars branden, helemaal kindvriendelijk/brandveilig is het niet, maar kijk eens hoe sfeervol als het kaarslicht door het haakwerk piept en een mooi patroontje maakt op tafel...Daar blijf je toch naar kijken!

En nu aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...