woensdag 27 maart 2013

een heerlijke high-tea

Naast al het bakken dat er vooraf ging aan de high-tea, heb ik ook werk gemaakt van de aankleding. Het leukste gedeelte, als je het mij vraagt! Weer heb ik in mijn oude brei- en haakdoos gezocht naar losliggende bloemetjes, en zowaar, er waren een paar schattige bloemetjes blijven liggen na een probeersel van een tijd geleden.

Omdat ik de tafel ga dekken met allerlei verschillend servies, leek het mij leuk om bij elk kopje en bijpassend servetje te zoeken. Om dat helemaal in stijl te krijgen komt om elk servet een ring met gehaakte bloem die past bij de kleuren van het kopje. Je snapt als haakster wel dat het uitzoeken van de kleurtjes en bloemetjes een groot feest was. Een paar bloemetjes heb ik naar patronen uit het boek 100 bloemen om te haken en te breien van Lesly Stanfield gemaakt, maar wel aangepast met knoopjes en kraaltjes naar eigen inzicht. Ze zitten vast op servetringen die ik gemaakt heb van 30 steken katoen en twee rijen stokjes, al dan niet met gaatjes ertussen en een picotrandje eraan.


De tafel was precies zoals ik in gedachten had tijdens de voorbereidingen. Veel roze, met gestapelde kopjes van verschillend servies, geurkaarsjes, veel zachtroze rozen en vooral zeer uitnodigend door al het lekkers. Daar hebben we in de middag zo van genoten dat we helemaal vergeten zijn om foto's te maken van het gezelschap. Maar ik denk dat je je daar wel iets bij voor kunt stellen!


2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er geweldig uit, zal ook erg gezellig zijn geweest!!!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel gezellig en uitnodigend uit!
  En die bloemetjes zien er echt super leuk uit.
  Fijn dat jullie zo genoten hebben, daar doe je het toch voor.

  Fijne dag.

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...