donderdag 14 maart 2013

paaskuikentjes aan een tak...en een kleine kuikendief

Afgelopen weken heb ik heerlijk zitten haken voor pasen. Schattige kuikentjes in pasteltinten, eigenlijk was het een patroontje van een vogeltje waarvan ik het staartje achterwege gelaten heb. Het patroon van dit vogeltje kreeg ik via een collega, en soortgelijke vogeltjes zie je heel veel voorbij komen zoals op de site van wollewopsie.

Door het vleugeltje twee maal te haken en te vullen met een klein stukje fiberfill kregen ze wat meer volume, en ook het snaveltje heb ik veranderd door een ruitvorm te haken en er een opengespert bekje van te maken. Bovenop het koppie heb ik een plukje haar vastgemaakt en een lus om ze aan de paastakken te hangen. Ook heb ik een paar plastic eieren uit de winkel omhaakt met pastelkleurig katoen in allerlei steekjes, al passend en metend en steeds toeren uithalen en opnieuw haken. Het zijn niet mijn mooist gehaakte werkjes geworden, maar vrolijk staan ze wel.


Maar wat krijg je als je hangende kleurige dingen aan takken hangt en in een vaas op de grond zet....juist, dan lok je een kleine kuikendief uit om ermee te spelen! Lotje dacht dat ik erg mijn best gedaan had om haar te laten vergeten dat ze erg zielig was na haar sterilisatie. Natuurlijk is ze dat ook, maar ik had meer een leuk speelmuisje uit de dierenwinkel in gedachten voor haar dan mijn haakwerkjes!

Dus, in plaats van takken op de grond, heb ik een tak aan de lamp bevestigd en daar de kuikentjes en eitjes aan gehangen. Ik ben alleen bang dat als er niemand thuis is, er toch iemand stiekem op tafel springt om alles eens van heel dichtbij te bekijken....


3 opmerkingen:

 1. Wat zijn die kuikentjes leuk. Ik snap Lotje wel.

  Groetjes Hedy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die kuikentjes leuk. Ik snap Lotje wel.

  Groetjes Hedy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zulke lieve snoezige kuikentjes zo voor je neusje tja dat lokt uit...Snap Lotje wel geweldig speelgoed !!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...