zondag 30 juni 2013

brocante in waterland

Wat een heerlijke dag was het vandaag, een mooiere dag voor een brocantemarkt hadden we ons niet kunnen wensen. Via een klein artikeltje in een woonblad en even zoeken op internet kwam ik op het spoor van deze brocantemarkt in het piepkleine plaatsje Middelie. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ligt vlakbij Purmerend en de tom-tom bracht ons er zonder problemen naar toe.

Rondom en in het kleine kerkje van Middelie stonden een flink aantal leuke kraampjes met allerlei woonspulletjes, van echt oud en antiek tot en met zelfgemaakte en moderne woonaccesoires. Eigenlijk wel grappig dat ik alleen van de laatste categorie wat aangeschaft heb, ik ben blijkbaar toch geen echte brocante-struiner.... Maar de buit is binnen, een leuke witte broderie-rok met stroken (tweedehands), een kaartje met lieve knoopjes en eentje met kant, een fles wijn met een etiket van de kerk van Middelie (je moet toch ook een beetje dit leuke initiatief steunen) en een machinaal geborduurd kanten kleedje waar binnenkort een tas uit gemaakt gaat worden. Naar dit laatste was ik heel toevallig op zoek omdat dochterlief zo'n soort tas gezien had en ik natuurlijk meteen geroepen had dit zelf wel te kunnen maken....


 Na deze intensieve speurtocht, ahum, waren we wel toe aan een lekker hapje, en weer dankzij wat surf-werk had ik een leuk adresje gevonden voor een relaxte lunch. Vlakbij in Monnickendam zouden we bij theetuin Overleek gaan eten, en het was dan ook echt een schot in de roos! Heerlijk op een bankje onder de boom, met de voeten in het gras waar ook de kippen rondscharrelden hadden we zicht op de weilanden rondom ons en aten een overheerlijke zuurdesem meergranen boterham met geitenkaas, appel en honing...Mmmmm, lekker met een kopje verse muntthee, wat een heerlijke middag! Wanneer mag ik weer?
2 opmerkingen:

 1. Hallo Heidi,
  per toeval kwam ik op je blog. wat een ontzettend leuk stukje heb je geschreven over onze markt in Middelie! en leuk die foto's erbij. het is altijd leuk om zo te horen wat mensen er van vinden. ik ben zelf de organisator van deze markt en ook wij hebben het een heerlijke dag gevonden. Misschien tot volgend jaar!
  groetjes
  Natascha
  www.kerkjemiddelie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Natascha, complimenten voor het organiseren van zo'n leuke markt, het was er erg gezellig (en fijn door de 'routing' door de kerk geen tegengestelde stroming) en er waren erg leuke kraampjes! Hopelijk krijg je door de foto's en de verhaaltjes nog meer bezoekers, en voor het mooie weer zoals dit jaar kan ik alleen maar duimen...

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...