donderdag 13 juni 2013

Paris, je t'aime!

Na onze onvergetelijke tripjes naar de pipowagen vorige jaar én dat jaar ervoor, vonden wij het tijd voor een upgrade! Een heerlijke bestemming moest het worden, en niet te ver weg of te duur. Lekker met z'n tweeën op stap, zonder kinderen en echtgenoten....

En Parijs werd het, met de Thalys en in een klein appartementje in de wijk Montmartre vlakbij de Sacre Coeur. Ik heb de afgelopen maanden flink rondgesnuffeld op internet en heel veel reisgidsjes doorgekeken voor de allerleukste tips en wetenswaardigheden.

De drie dagen die we ervoor hadden uitgetrokken zaten dan ook helemaal vol, en ik denk dat ik 17 pleisters, 18 trappen (op en af) en minstens 18 metroritjes gedaan heb. Ons appartementje lag in de leukste wijk van Parijs, op loopafstand van de Place du Tertre, maar ik wist alleen niet dat die wijk zo veel hoogteverschil heeft. Al na één dag liepen we krom van de stijve spieren! We hebben bijna alle souvenierwinkeltjes van de wijk gezien, al hadden we na twee winkeltjes al door dat de spulletjes overal hetzelfde zijn, maar het bleef allemaal even schattig en aantrekkelijk. We zijn nu drie pennen en een potlood, twee sleutelhangers een ketting en servetjes met de Eiffeltoren rijker, en ik ben in het bezit van een felroze beker met een eiffeltorenonderkant dank de gulle gift van Hetty.


Maar ook hebben we de Sacre Coeur bezocht, de Eiffeltoren, de twee molens van Montmartre, de Notre Dame, het place de Vosges, de wijken Le Marais, St Germain de Pres, de eilanden Ile de la Cite en Ile St Louis, een boottocht over de Seine gemaakt,  nogmaals de Eiifeltoren (by night), de Champs Elysees, het chique warenhuis Lafayette, de Madeleine, de Opera en place Vendome, de Tuileriën en het Louvre (niet binnen geweest).


En dan ben ik vast nog iets vergeten! We hadden droog maar bewolkt weer, eigenlijk prima wandelweer, alleen zijn de foto's daardoor misschien ietwat somber. Wij niet, we hebben heerlijk gelachen, genoten en veel te veel lekkers gegeten.


Afgepeigerd en moe kwamen we weer thuis met een koffer vol fijne herinneringen. Met 202 foto's op de camera, die we nog willen gaan verwerken in een traveljournal. Maar deze korte beschrijving is alvast een terugblik op een heerlijk tripje....

2 opmerkingen:

 1. O wat heerlijk Heidi...wat een geweldige foto's allemaal, ik ben ook zo gek op Parijs!
  Ben benieuwd naar je traveljournal!

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's en verhaal! Ik zou het liefst meteen in de trein naar Parijs springen!
  Wat heerlijk dat jullie het zo fijn hebben gehad!
  XXXM

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...