vrijdag 21 juni 2013

dekentje erbij...?

Terwijl de temperatuur opliep richting 30 graden haakte ik de laatste rand aan mijn Babette deken....! Vorig jaar zomer begon ik met haken van vierkantjes in verschillende groottes, in allerlei tinten paars en lila, met een klein tikje limegroen. Als basis nam ik het patroon van een vierkant met moezen uit het boek '150 bijzondere haak en breifiguren van Heather Lodinsky', maar al snel heb ik dat wat aangepast.


 Ik begon met het idee om er een klein kussenhoesje van te maken, maar eigenlijk beviel het maken van deze vierkantjes zo goed dat ik al snel een groter geheel kreeg. Ik fietste om de zoveel tijd naar de markt om weer wat bolletjes bij te halen! Op ruitjes papier tekende ik vooraf combinaties van alle vierkanten in de verschillende maten zodat ik 5 stroken van 1 meter lang kreeg die 20 centimeter breed waren. Alle stroken hebben verschillend samengevoegde vierkantjes, die aanelkaar gehaakt zijn met een rij witte vasten, de dikke witte naad die zo ontstaat geeft een leuk accentuerend effect. Bovendien zijn de draadjes meteen afgewerkt en de deken ontstaat al onder je handen tijdens het haken!


Of het nu officiëel een babette-deken mag heten, dat weet ik niet, maar deze naam verdient deze heerlijk zachte deken wel, wat mij betreft. Hij kleurt precies bij de kussens van mijn tuinstoelen, en daar zal ik hem ook gebruiken als het 's avonds wat afkoelt en ik toch nog even wil blijven zitten tussen alle fleurige bloemen en planten. De wol die ik gebruikt heb is Softfun van Scheepjes, en met haaknaald 4 was het heerlijk vlot haken. Dit garen is half katoen en half acryl dus kan in de wasmachine als het nodig is, maar voelt heerlijk natuurlijk en is niet zwaar.
Nou, na al dat gehannes met een patroon komt hier het leukere gedeelte: de foto's!!!
Eerst het voorwerk en het maken van de eerste vierkantjes binnen onder wakend oog van Lotje, alhoewel ze bijna onmiddelijk in slaap viel op de zachte wol met het zonnetje dat naar binnen scheen...


Daarna buiten alles aan elkaar haken en steeds meer een echte deken zien ontstaan...


En afgelopen week nog eens genieten van mijn eerste zelfgehaakte deken, op babydekenformaat, maar groot genoeg om heerlijk over je benen te leggen tijdens het lezen of een uiltje knappen....


Helemaal rondom de deken zit een rand van vier toeren stokjes in paars, om de blokken eenheid te geven.
Nog een keer de deken in volledig zicht.... ik krijg er nog lang geen genoeg van!
3 opmerkingen:

 1. Wauw Ik vind hem werkelijk prachtig! !!! Daar mag je zeker wel trots op zijn! Ook de kleuren zijn prachtig. ... heerlijk om je onder te verwarmen op een koele zomeravond!

  Groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas heb je het dekentje inmiddels hard nodig.... weer schitterend gemaakt, Heidi! XXXM

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...