maandag 29 juni 2015

Prachtig Kefalonia

Onze vakanties vieren wij het liefst op een Grieks eiland. Elk eiland heeft zijn eigen charme, een andere huizenbouw en een ander landschap. De mensen zijn overal even aardig en behulpzaam, ondanks alle problemen die er op het moment zijn met de crisis.

Dit jaar kozen we voor het eiland Kefalonia in de Ionische zee, het ligt tussen Italiƫ en Griekenland in. In de meest noordelijke plaats van het eiland hadden we een leuk appartement waar we vanaf het vliegveld zelf naar toe reden in een huurautootje.


De baaien zijn daar zo prachtig, door de witte kalkrotsen en en keien krijgt het zeewater een hele ongewone groen-turquoise kleur die betovert. Het is een hele belevenis om in dat heldere en kleurrijke water te zwemmen, met de vissen om je heen. Een duikbril is nauwelijks nodig, het water is zo helder dat je alles op de bodem ziet. Het zijn wel kleine strandjes zonder bedjes en met hooguit een klein kioskje voor wat drinken, dus verwacht geen toeristen-luxe! Handdoekje op de rotsen en genieten van het uitzicht, ik heb mijn ogen niet dichtgedaan op het strand en de boeken bleven in de strandtas.


Wat ook een opvallend kenmerk van dit eiland is, zijn de enorme bloemenstruiken. Oleander, bougainville, trompetbloemen, kamperfoelie, jasmijn en nog meer kleurrijke soorten die ik niet bij naam ken. En dan geen kleine struikjes met een paar bloempjes maar enorme watervallen van grote bloemenpracht over balkon of dakranden. In combinatie met de leuk gekleurde huisjes gaf dat een zo vrolijke sfeer, de zon en blauwe luchten als achtergrond maakte er helemaal een spetterend kleurenfeest van.


Ook ben ik gek op kleine vissershaventjes met terrasjes, vooral als het griekse-blauwe-keukenstoel-tafereeltjes zijn. Nu zie je zelfs in Griekenland de trend van loungebanken en hippe tentjes opkomen, maar gelukkig zijn er ook nog steeds traditionele restaurants. Die hebben we toch steeds gekozen voor onze heerlijke etentjes na een dag zon, zwemmen en wandelen.


Ons appartement in Fiskardo zat vol met Engelsen, en hoe toevallig, veel stellen die ook voor het eerst zonder kinderen op vakantie waren dus gespreksstof was er voldoende! Het zwembad van dit huis was een plaatje met de enorme palmbomen en het uitzicht over zee naar het volgende eiland Ithaka. We hadden er een heerlijk groot terras waar we genoten van het uitzicht onder het genot van een grieks wijntje en een heerlijke zelfgemaakte griekse salade als lunch.
Wat kan een mens zich nog meer wensen?

1 opmerking:

  1. Wow, dat ziet er uit als een paradijsje Heidi! Nog een plekje voor op mijn bucketlist!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...