vrijdag 6 november 2015

Haken met wire in herfstkleurtjes

Haken is ook heel leuk met wire in plaats van met garen! Ik gebruik er wel een ouderwetse ijzeren haaknaald voor, want ik ben heel zuinig op mijn dure clover haaknaalden en wil die niet beschadigen.


Gebruik hele dunne wire die goed meebuigt net als een draad. Eerst schuif je er zoveel mogelijk kralen op in verschillende kleuren en grootte, en dan haak je een of meerdere lossen alvorens een kraal naar voren te schuiven en mee te haken. Ik haak alle kralen tot ze verwerkt zijn en vouw dan de lange draad drie of vier keer dubbel. Je kunt deze ketting vast zetten met haak en oog sluiting, maar ook een leren veter aan de uiteinden rijgen en die achter in je nek vastknopen als je het nog wat eenvoudiger wil houden.


Het hoeft ook allemaal niet zo netjes, want juist het kronkelige dat onstaat door de wire geeft de ketting zijn charme. En die kleuren, ik vind ze heel herfstig. Geïnspireerd door mijn wandelingen in het bos, waar ik prachtige tinten groen, geel en rood zag. Vergeet niet dit weekend nog even het bos in te wandelen want het gaat heel snel met deze wind en regen, over een paar dagen zijn alle bomen echt kaal...


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...