zaterdag 28 november 2015

kleine fotoprints voor een journal of planner

Het is grappig om te zien dat de verschillende hobby's langzaam naar elkaar toegroeien. In 2000 begon ik met scrappen, daarna kwamen de Project Life albums en ook in die tijd de December daily's, en ergens begonnen creatievelingen de modernere versie van het agenda versieren, de organiser of planners.

Met alles doe ik mee, maar het is tijdverslindend en ook bijna niet bij te houden, vooral als je ook houdt van haken, tekenen, shoppen en sieraden maken ;-). Dus heel langzaam begon ik het een beetje te combineren. In mijn jaarboek zitten nu alleen de leukste foto's, met een verhaal en kleine papiertjes/toegangskaartjes/bonnetjes die ik heb bewaard. Het is chronologisch met sommige maanden die meer ruimte hebben gekregen dan andere waar minder foto's gemaakt werden.

Mijn planner wordt steeds groter, van een mini nep-filofax van de HEMA ben ik nu overgestapt naar een grotere agenda van Heidi Swapp, waar ik zelfs kleine fotootjes in kwijt kan, en ook wat meer aantekeningen.


Over die foto's kreeg ik zoveel vragen dat ik daar nog even wat over kwijt wil. Ik heb ze bijna allemaal gemaakt met mijn mobiel (een Huawei P7 met hele goede camera, soms doe ik met instagram nog een filtertje erover heen, soms gaan ze rechtstreeks naar Dropbox).
Op de foto-site van HEMA vind je bij afdrukken de mogelijkheid voor mobileprints, die kun je nog in verschillende maten kiezen en met of zonder wit randje. Je laadt ze rechtstreeks van je mobiel of zoals ik doe via je computer (vanaf dropbox). De kwaliteit is super, maar hou er rekening mee dat vijf bij vijf centimeter echt klein is en je beter een zo eenvoudig mogelijk beeld kunt hebben om het zichtbaar te houden.
Met een wit randje eromheen is het net een polaroid en dat staat superleuk in je agenda.

6 opmerkingen:

 1. Oh zo herkenbaar... er zijn zoveel leuke dingen te doen hè :-)?
  Wat een gezellige agenda heb je!
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige pagina's weer gemaakt! Bestel jij dan meerdere foto's in 1 keer? Dat is best wel duur zag ik en je moet minstens 20 foto's printen toch? Je werkt dan ook een aantal dagen achteraf want je moet een aantal dagen wachten op je foto's? Het lijkt me zo handig voor in mijn december daily namenlijk die mobile prints.

  Groetjes Heidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Heidy, dat is inderdaad een eeuwige strijd. Die foto's dat duurt altijd een tijdje voor ik weer een serie bestel, en dan is het altijd achteraf werken... daarom heb ik weinig foto's (of tijdloze onderwerpen) voor in mijn planner, en werk in mijn project life album altijd een paar maanden achter. Een december daily, wat ik zo om het jaar doe is echt heel hard werken, want meteen de foto's doorsturen naar de printwebsite en dat is duurder doordat je vaker besteld maar minder foto's per opdracht...

   Verwijderen
 3. Hoe leuk is dit . Zomaar iemand "ontmoeten" op deze manier . Wat leuk dat je een bericht schreef op miijn blog.
  Dat is nou precies wat ik hoopte en wenste . Om te beginnen ga ik mij verdiepen in jouw blog-posts ......
  nader kennismaken . Jij bent creatief en laat veel zien . Heel anders dan mijn blog maar juist leuk denk ik zomaar .
  Voor nu alvast een hartelijke groet !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Francis, leuk dat je even langs gekomen bent en een berichtje achterlaat! Veel plezier met de artikelen, en wie weet ga ik meer hersenspinsels op mijn blog loslaten, geinspireerd door jou...

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...