donderdag 31 december 2015

Jaarboek 2015

Jullie zijn vast de draad kwijt wat ik allemaal aan het bijhouden ben met scrapboeken, agenda's (zie in mijn vorige post planner update) en ook nog een jaarboek (Project Life, noemen de echte scrappers dat, klik hier voor het PL2013 in één oogopslag).

Dat geeft niks, als ik maar weet waar ik gebleven ben, toch ;-)?

Mijn planner is hetgeen waar ik wekelijks mijn afspraken en dagelijkse dingen in bijhoud en dat gezellig versier met allerlei kleurtjes, stukjes papier en stickers, en zo een mooi chronologisch overzicht heb van het dagelijkse leven. Mooie foto's en grotere gebeurtenissen zoals vakanties scrap ik in een groot album, of voor kleinere citytrips maak ik zelf een mini-album (zoals dit Parijs-albumpje).


Daarnaast maak ik in de loop van een jaar een Project Life album, en dat doe ik niet standaard met page-protectors (inschuif hoezen met speciale pockets voor foto's enzo), maar af en toe een pp en vaak pagina's op middelgroot formaat zodat er genoeg ruimte is voor memorabilia (tickets, prijskaartjes, folders of andere dingen die ik leuk vind om te bewaren). Ik werk daarbij niet op heel groot formaat want dat was echt veel werk, nu gebruik ik de albums van Simple Stories, de Sn@p-lijn.Ik doe niet zoals bij Project Life gewoonlijk wel gedaan wordt elke week tot in de finesses elke dag beschrijven (dat doe ik al in mijn planner) maar meer de maandelijkse hoogtepunten. Aan het einde van het jaar heb je een heerlijk boek om door te kijken en de leuke en ook minder leuke dingen terug te zien. Mijn eigen jaar overzicht dus, kijk je mee naar het eerste half jaar?


Ongelooflijk wat een berg aan leuke dingen je zo voor altijd vast kunt houden. Ik ben erg visueel ingesteld en vind het heerlijk om die kleurrijke en warme beelden zo voor het grijpen te hebben. Ik heb wel een schoenendoos vol met foto's hoor, maar die staat netjes chronologisch klaar naast een map met papiertjes, klaar om verwerkt te worden in een van deze albums.. zoals een oplettende kijker ziet gaan deze foto's tot ongeveer eind juni. Eind 2015 is nog onder constructie!


Want dat is waar het soms een beetje aan ontbreekt, tijd om alles bij te houden. Maar er ligt weer een heel nieuw jaar in het verschiet, met hopelijk veel leuke gebeurtenissen om te scrappen! 2016, ik ben er klaar voor!3 opmerkingen:

 1. Wat ben jij ijverig geweest dit jaar zeg. Het ziet er erg leuk uit. Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was alvast een kleurrijk 2015!
  Goede jaarwisseling gewenst en een minstens zo kleurrijk 2016!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!! Het doet me een beetje denken aan mijn eigen project-plakboek. Helaas ben ik nog niet zover... Ben nu bij april 2014(!!) maar deze post geeft me weer een boost om aan de slag te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...