woensdag 24 oktober 2012

appels plukken op de Olmenhorst

Al jaren hoor ik mensen over het zelf plukken van appels in de boomgaard van landgoed Olmenhorst, en ieder jaar ben ik steeds te laat om dat eens met de kinderen te doen. Dit jaar dacht ik er op het nippertje aan, want tot het einde van deze week kan er nog geplukt worden, daarna is het seizoen afgelopen.

Daarom heb ik snel een datum geprikt met Esther en haar vriendin Sanne, om deze herfstvakantie nog eens te gaan kijken of het leuk is voor pubers om daar de boomgaard in te gaan! Jacqueline vond het ook leuk om mee te gaan, dus met z'n vieren vertrokken we naar Lisserbroek.Naast de boomgaard zijn er ook verschillende winkeltjes en ateliers waar creatieve workshops waren om met meestal natuurlijke producten iets te maken. In de landgoedwinkel hebben we ook heerlijke jam en andere natuurlijke specialiteiten meegenomen. Eigenlijk heb ik veel te weinig foto's genomen, want het was er erg leuk opgezet. In de boomgaard was een klein gedeelte opengesteld om te plukken, maar omdat wij pas tegen de middag begonnen met plukken was er werkelijk geen een appel meer te vinden in die paadjes, alleen nog maar afgevallen en vertrapte exemplaren. Een beetje teleurgesteld liepen we rond, totdat we op een paadje naast ons, achter een groot groen doek, twee mannen aan het plukken zagen. Gelukkig mochten we daar ook een paar appeltjes pakken, en zo hadden we toch nog drie kilo mooie rode appeltjes om af te rekenen en morgen lekkere appeltaart mee te gaan bakken.

Na het plukken en rondstappen op het terrein reden we nog eventjes naar Noordwijk voor een strandwandeling en een drankje op een mooi terras aan zee. Wat zijn de strandpaviljoens eigenlijk chique daar, we waren helemaal onder de indruk. Zo erg, dat we de tijd vergaten en terug bij de auto een bon onder de voorruit vonden voor te lang parkeren.... Nou, dat is dan wel zonde, maar eigenlijk was de dag te leuk om er chagerijnig door te worden. Zelfs terug naar huis terwijl we aansloten in de file bleven we lol houden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...