dinsdag 28 oktober 2014

een hele lange sjaal in heleboel herfstkleuren....

Wat is het toch mooi buiten in dit jaargetijde. Gisteren reed ik door een straat met bomen waar nog steeds blaadjes aan zitten ondanks de eerste herfststorm van vorige week, en de zon scheen door de gekleurde bladeren die wel van goud leken... Een prachtig schouwspel, en in de middag ben ik dan ook heerlijk gaan wandelen hier in de buurt in het bos om volop te kunnen genieten van die prachtige kleuren.

Mijn sjaal die ik in een paar avondjes af heb kunnen maken heeft ook van die diepe herfstkleuren, gek genoeg komt op de foto vooral roze en paars naar voren, maar in het echt is hij ook oranje en groen. Mijn jurk die ik op de foto draag is in het echt ook veel meer legergroen, en hoe ik ook gefotoshopt heb, het is niet te krijgen zoals het in het echt is dus jullie moeten mij maar geloven....De steek die ik gebruikt heb is zo supermakkelijk, steeds vijf lossen, 5 steken overslaan, een vaste in de volgende steek, vijf lossen, een vaste in dezelfde steek, vijf lossen, 5 steken overslaan, een vaste in de volgende steek, vijf lossen, een vaste in dezelfde steek, etc.....


Je krijgt er grote gaten door in je werk en het wordt heel luchtig en soepel. Maar omdat je dan ook eindeloos lang kunt doorhaken van twee bolletjes (ik heb eerlijk waar nog een klein half bolletje over ook) doe je hem dubbel om je nek en is hij toch echt wel warm. De wol is Papatya Batik, een acrylgaren dat ik bij het nieuwe wolwinkeltje in Pijnacker heb gekocht.

*** aanvulling: klik  hier als je het patroon wat duidelijker wilt hebben, je moet dan wel een account hebben bij Ravelry.

De taartplateau met een randje van pompoentjes heb ik nu binnen gezet, staat helemaal goed in de sfeer van alle herfst decor hier binnen. Laat kerst nog maar even lang wegblijven, ik geniet nog volop van de herfst met dit zonnige en zachte weer...

3 opmerkingen:

 1. Prachtig!! En wat een super patroon, ik ga het eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt een heel erg makkelijk patroon om te haken, zelfs voor beginnende haaksters. Ik heb er ook geen moeite mee gehad om s avonds voor de tv verder te haken, je kunt het bijna zonder te kijken volgen en hoeft niet veel na te denken. Ik ben reuze benieuwd wat jij er van gaat maken!

  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, wat een mooie kleuren! Sowieso mooie kleuren op je blog en geweldige foto's. Ik heb je toegevoegd aan mijn lijstje met blogs :-)
  Groetjes,
  Akkelien (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...