donderdag 23 oktober 2014

gehaakte mandjes

Een paar maanden geleden hebben we de kamer van mijn dochter een kleine metamorfose gegeven van paars naar blauw en zand. Ze is een echte verzamelaar en heeft aardig wat mandjes en potjes staan met make-up, pennen en andere kleine dingetjes.
Nu had ik nog niet alle paarse mandjes kunnen vervangen door bakjes met precies dezelfde maten, en daaarom leek het mij leuk en handig om de bestaande mandjes en potjes gewoon te versieren met een gehaakt jasje!


Ik startte voor de ronde mandjes met een cirkel van vasten (die gouden knoop is een splitpen waarmee ik mijn toeren kan tellen), en op de gewenste hoogte voorzag van twee kleine hengseltjes. De randen kunnen omgeklapt worden, of gewoon rechtop blijven staan.


Het ging zo snel en was heerlijk om te doen, dus ik heb ook het kleine waxinelichtjehouder meteen een jasje gegeven. Het garen is Tweed van de Zeeman, een garen met robuust uiterlijk wat de mandjes een stoer voorkomen geeft en ook lekker stevig is.


Zo, nu is er echt geen spoortje paars meer te vinden in haar kamer...moeders kan opgelucht weer met andere projecten aan de gang!

1 opmerking:

  1. Wat een schattige mandjes! Vooral dat vierkante vind ik echt leuk!
    Groetjes Julie

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...