maandag 12 mei 2014

Mislukt!

Tijd had ik in overvloed, deze moederdag. Alle dagelijkse werkzaamheden werden mij uit handen genomen, van ontbijt tot het avondeten. Heerlijk, zelfs al is het maar één dagje per jaar (en zo af en toe als ik mij een beetje ziek voel) gewoon aanschuiven en niets hoeven doen.


Tel daarbij op het vreselijke weer met storm en regen en de keuze was makkelijk om gewoon binnen te blijven en iets creatiefs te gaan doen. Ik had tijdens het shoppen vorige week een leuk bloesje gezien met vleermuismouwen dat ik zelf wilde maken in een ander kleurtje. Dat bloesje was wit en ik leek daardoor als twee druppels op een misdienaartje, helemaal als ik mijn armen een stukje optilde....


Bij de stofjesmarkt afgelopen maand had ik een leuk geruit stofje gekocht, blauw-groen en vrij dun, dat zou vast een heel ander effect hebben. Ja, inderdaad!

Na een hele middag netjes patroon tekenen, uitknippen, alle naden met een zigzagsteek afwerken, een dubbele pas netjes op elkaar stikken, bovenkanten van de voorpanden rimpelen, vastspelden en echt met alle precisie en heel nauwkeurig en netjes werken, was het tijd om te gaan passen....

En nu leek ik net een houthakkersvrouwtje met vleermuismouwen.... zucht......


Ik weet het, je ziet op internet altijd prachtige werkstukken, origineel, mooi afgewerkt, alles lukt altijd zooooo goed! Maar eerlijk, soms mislukt er ook wel eens wat, en dat mag je gerust weten. Alleen ga ik er geen foto van maken, zo erg was het uiteindelijk!

Toch heb ik wel een lekkere middag gehad hoor, toevallig las ik in de Flow Do-it-yourself (ook een moederdagcadeau) een heel goed stuk hierover, Het Geluk van Zelfmaken. Daarin vertellen experts in handwerken dat de reis naar het einddoel toe eigenlijk nog waardevoller is dan het resultaat, omdat je plezier in het proces hebt. Het tijdschrift staat vol met leuke artikelen en ideeën voor zelfmakers. En bulkt van mooie papiertjes, stickertjes en leerzame voorbeelden op haakgebied, tekenen en borduren. Ga ik me daar maar eens op storten deze week!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...