woensdag 28 januari 2015

Verrukkkulukkkkk..:)


Het is misschien niet de meest fotogenieke cake, en wie weet ben jij veel handiger in het decoreren van cakejes zodat deze echt overheerlijke dame grandeur een beetje meer uitstraling krijgt! Maar geloof mij, deze cake is zo heerlijk dat je na één hap smelt en je niet meer druk maakt over haar uiterlijk want je hebt toch je ogen allang gesloten om zo lang mogelijk te genieten van elke hap....

Echt, ik overdrijf niet, iedereen die hier een stukje van krijgt bevestigt dit oordeel. Ik heb wat verschillende recepten door elkaar gegooid van internet, kookboeken over gezond bakken en wat eigen initiatief en dit is hem geworden. Ik hou van makkelijk en snel, gooi alle ingredienten gewoon door elkaar en mieter de hele boel in een cakevorm, dus ook daar zijn misschien nog wat verbeterpunten mogelijk. Als die de smaak en presentatie verbeteren, dan ben ik een en al oor!

Dus, nu willen jullie het recept? Komt-ie:

15 hele zachte en goede dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden (kleverige boel!)
2 eieren losgeklopt
200 gram zachte roomboter

Meng dit in een kom en zet je blender erop, als alles zacht is en goed klein gesneden lukt dit zelfs met een eenvoudige blender.

Voeg nu de rest toe:
100 gram amandelmeel (of  als je het in huis hebt 75 gram amandelmeel en 25 gram kokosmeel, dan wordt het droger en zoeter)
100 gram geraspte courgette (een beetje uitgeknepen om een te natte cake te vermijden)
50 a 75 gram cacao (raw en afhankelijk van hoe puur je het graag hebt)
2 tl wijnsteenbakpoeder
zeezout of  ander gezond zout (geen keukenzout)

Stort dit mengsel in een bakvorm en bak het 55-60 min. in een oven die op 175 graden staat.

Ondertussen maak je de heerlijke (onmisbare) topping:
7 a 8 dadels, ontpit
100 ml speltroom, of het bovenste dikke roomlaagje uit een blik kokosmelk, of 100 ml sojaroom of als je dit allemaal niet hebt kun je ook nog 100 g mascarpone nemen
1 lepel kokosolie
20 gram raw cacao (flinke eetlepel met kop erop)
evt wat aroma, koffie, mocca of vanille
Weer in de blender, en even wegzetten. Niet in de koelkast anders kan je het niet meer over de cake smeren omdat de kokosolie hard wordt in de koelkast. En afblijven tot de cake afgekoeld is, proeven is maar 1 likje hoor!

Ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Qua calorieën zal deze goddelijke cake heel wat aantikken, maar door de natuurlijke, goed te verdragen ingrediënten kan je lichaam het beter verwerken dan geraffineerde suiker, granen en e-nummers uit de fabriek. Dus zo af en toe een stukje is echt een verwennerij voor lichaam en geest. Tast toe!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...