donderdag 22 december 2011

zelf gekleurd twine maken...

Je ziet het heel veel in de scrapbookwinkels, van dat tweekleurige draad. In rood-wit kennen wij het als rollade-touw uit de keuken, maar je ziet het in allerlei kleurtjes opduiken. Alleen, in hele grote klossen waarvan je denkt er de rest van je leven mee te kunnen doen. Of, wel in kleine stukjes, maar behoorlijk prijzig.

Op internet zag ik een filmpje hoe je dit zelf kunt maken en ik heb het uitgeprobeerd...fantastisch!
Ik laat het in stappen zien, het is heel gemakkelijk, en je hebt niets meer nodig dan de stiften van je kinderen, een lege wc rol en een stukje plakband. Ik ga uit van een naturelkleurig touwtje, je kunt ook lichtgekleurd dmc garen nemen of witte katoen of wat je dan ook maar wil, als het maar beschrijfbaar is met stift.


Je windt het touwtje losjes om de rol, zodat het nog een beetje kan schuiven, en plakt de eindjes vast met plakband.

Dan neem je de stift en kleurt kleine stukjes om de halve centimeter aan alle kanten van het touw, een beetje rollen met je vingers zodat je ook de achterkant kleurt. Ik heb hier maar een piepklein stukje gedaan, maar hoe meer windingen je maakt, hoe sneller je een grotere hoeveelheid hebt natuurlijk.


Eventjes laten drogen, et voila! Een prachtig customized touwtje voor je project... kadootje....label.....tag....foto...kaart.....vul maar in.......

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...