zaterdag 10 maart 2012

een vrolijke bloemenslinger

Alsof een potje met hyacinten niet al vrolijk genoeg van zichzelf is! Ik kon het niet laten, tegenwoordig haak ik bijna overal iets omheen, hier thuis lachen ze mij steeds harder uit...Maar staat het niet heerlijk blommig, voorjaarsachtig en gezellig? Het is een lang koord van lossen, met om de zoveel centimeter een blaadje en een kelkvormig bloemetje. In het hart van de bloem heb ik een kraal bevestigd in een contrasterende kleur. De slinger zit aan de achterkant van de bloempot gestrikt, en je zou hem ook op kunnen hangen aan de muur, een plank of langs een kastenrand.Het patroon voor de (losse)  bloem is eenvoudig:
Haak met kleur 1 4 lossen en maak er een ring van met een halve vaste.
Toer 1 : 4 losse (= 1 dubbelstokje), 4 lossen, [ 1 dst, 4ls] 4 maal herhalen, met halve vaste in 4e ls.
Toer 2 : kleur 2 aanhechten, in de boog van de vorige toer [ 1 vaste, 3 ls, 2 st samenhaken, 3 ls, 1 vaste], dit herhalen in de volgende4 bogen. Afhechten.
Als je ook een lange slinger wil maken, dan kun je een lange ketting van lossen haken, om de tien centimeter een rondje maken van die vier lossen waar je dan verder de bloem op kunt haken. Zie bovenstaande foto's.

This garland of flowers is not really necessary, the hyacinths are colourful enough, but I can't stop crocheting jackets around everything. My family is making fun of me, I just can't understand why? I happen to like the view of those pretty colours and flowers, with beads in opposite colours. You could also hang it on the wall, or along the shelves of a closet. It is a long string, I have tied it with a bow on the other site of the jar.1 opmerking:

  1. Inderdaad, zo een bakje hyacinten is al leuk op zich, maar jouw slinger geeft er toch een extra leuk tintje aan.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...