maandag 19 maart 2012

stikken op een layout....

Geeft net een beetje extra, wat frivoliteit, een beetje luxe, een detail dat de layout áf maakt, vind ik. En soms is het een beetje eng, want alles is af en naar je zin, stel dat de naaimachine vastloopt of je draad verstrikt raakt en daarmee aan het papier trekt en alles scheurt... Daar wil je niet aan denken, en eerlijk gezegd neem ik altijd een flinke hap lucht en durf even niet te ademen bij de eerste stiklijn.
Als die eenmaal goed gaat wordt ik moedig en ga snel verder en verder... Bij deze layout zie je ook aardig wat stiksels, een beetje om het patchwork-effect te ondersteunen.
Kleine tip om de draden mooi af te werken. Het is niet de bedoeling dat je net als bij een naad in stof aan het einde een paar keer heen en weer gaat, dan zou je papier scheuren. Je stopt voorzichtig aan het eind van je stiksel en knipt de draad ruim af. Dan keer je je werk om, trekt heel zachtjes aan de draad die aan de achterkant hangt zodat je een lusje ziet ontstaan van de draad die aan de voorkant zit. Pak nu een speld iod en trek de lus verder zodat het draad van de voorkant nu ook aan de achterkant hangt. Dan kort afknippen en vastplakken met plakband.
Sewing on your scrapbooklayout makes it so much prettier. Sometimes it is scary, you don't want to ruin the just finished work. Mostly I take a deep breath before the first attempt, and when it turns out allright I become brave and go on and on.  On this layout you will discover many stitching, just like a patchwork. 
To achieve a neat result try to look at my example how to work the thread to the backside of your cardstock. TFL.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...