dinsdag 17 december 2013

even een kerstmarktje pikken...

Nou, zo makkelijk hebben we het onszelf niet gemaakt hoor! Als wij, H & H, op stap gaan, doen we het ook goed. Eerst reden we vanuit de zeer mistige kuststreek naar Vreeland, waar Saskia's Brocante een kerstmarkt van haar mooie winkeltje gemaakt had. We werden allervriendelijkst ontvangen met een kopje capucchino en een zelfgebakken speculaasmuffin (die ik inderdaad afsloeg, waarom eigenlijk?) om lekker op te warmen.

We hebben de schuur wel drie keer rondgelopen en steeds zagen we weer nieuwe en leuke dingen die ons opvielen, waar we een Goed Idee van kregen of die we Echt Moesten Hebben. Uiteindelijk hebben we het allebei heel bescheiden gehouden maar wel tot volle tevredenheid iets leuks om mee naar huis te nemen uitgekozen.


Daarna waren we nog op tijd om ergens te lunchen, en ik zette koers naar DLC in Soest. Dat is een omgebouwd stationshuisje waar je heerlijk kunt eten, maar ook genieten van de inrichting. Het zat er tjokvol, we hadden geluk nog een laatste plekje te kunnen bemachtigen zonder reserveren. We kregen leuke mini-broodjes in verschillende smaken qua beleg. Heerlijk, vooral het DLC broodje...


En we vervolgden onze weg naar het klapstuk van de dag, een bezoekje aan landgoed Mariënweerd in Beesd. Lekker de auto in het weiland parkeren, hup tussen de plakken  in het gras naar de kerstmarkt. Zo ben je meteen in de sfeer van het landelijke gebeuren, dat snap je. Blij dat ik niet mijn suede hooggehakte laarzen aan gedaan had, maar verder hadden we geen klagen hoor. Het zonnetje kwam nog een beetje schamel door de mist tevoorschijn en al snel werd het schemerig en kwam het echte kerstmarktgevoel tevoorschijn. Heel veel stalletjes met net iets te dure wollen truien en leren jassen (voor ons), maar ook leuke snuisterijen en veel culinaire proevenementen. Wat wij natuurlijk ook geheel vrijwillig deden. Ik heb zelfs nog in een opwelling een stuk fudge gekocht waar ik helemaal niet van hou, het ligt hier in de kast weg te kwijnen want iedereen vind het te zoet en te onnatuurlijk... (gelukkig maar...)


Wel was de pompoensoep en het landbrood met zalm overheerlijk en het glaasje gluhwein verrukkelijk, dus helemaal gelukzalig en bepakt met kleine tasjes en folders van elk standje reden we in het donker ver na filetijd weer terug naar de randstad. Volgend jaar weer, H?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...