maandag 31 maart 2014

'n gezellig weekendje in het noorden

Afgelopen weekend, met dat prachtige weer, ben ik op stap geweest met mijn twee dochters naar Groningen. Wat een leuke stad is dat! We zaten in een klein huisje, gevonden via airbnb, vlakbij het centrum en voelden ons daarom helemaal opgenomen in de reuring van een studentenstad. We liepen zo naar de winkels en de markt en konden bijna niet kiezen uit de vele leuke tentjes waar je kan lunchen, koffiedrinken of eten al naar gelang het tijdstip. Door het zonnetje en de fijne temperatuur zaten we veel buiten op terrasjes, en aan de hand van het gidsje '100% Groningen' waar ik meer mensen mee zag rondlopen hebben we de meest bezienswaardige monumenten van de stad zoals alle universiteitsgebouwen en de allerleukste winkeltjes buiten de gebaande winkelstraten. Aanrader is de Folkingestraat bij de Vismarkt.
De deense winkel Sostrene Grene die boven aan mijn verlanglijstje stond en nog niet hier in de randstad te vinden is staat nog niet in het boekje. Daar waren leuke en vooral goedkope kleine dingetjes te koop, we hebben er een grote tas vol vandaan gesleept zoals haakkatoen, stickertjes, rietjes, washitape en katoen en ook thee geschept (thee met Bailey's).


Waar we een speciaal projectje van gemaakt hebben, is borden van straten met aparte namen spotten! Naast deze twee hebben we er nog veel meer grappige gevonden en op de foto gezet, wat dacht je van Koude Gat en Tussen de twee Markten, Kijk in t Jatstraat en Tingtangstraatje? Weet nog niet precies wat ik er mee ga doen, maar daar komt nog wel een idee voor..
Hieronder nog een indruk van ons kleine, studentikoze huisje, rommelig en gehorig maar wel behaaglijk. Paste precies in de stijl van de stad...


Al met al was het een heerlijk en overgetelijk weekend, iets om met plezier aan terug te denken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...